מתכונים לארוחה הודית ביתית

הודו חוגגת עצמאות ובשבילנו זה רק תירוץ להיכנס אל המטבח ולצאת למסע קטן בין סמוסה לדאל, בין מנות הטנדורי לביריאני ולקנח בגולאב ג'אמון ולאסי. אם אי אפשר לטוס להודו, נביא אותה הביתה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גולאב ג'מון
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

ב-15 באוגוסט 1947 קיבלה הודו, לאחר דיונים ומאבקים ממושכים, את עצמאותה המיוחלת והשתחררה מכבלי הבריטים. אך לפני הבריטים סבלה הודו מפלישות על פלישות שונות שהותירו בה חותם ועל מטבחיה על אחת כמה וכמה. אך התכנסנו כאן כדי לדון באוכל כמובן. כתת יבשת בעלת 29 מחוזות, מדינות וחבלים, המטבח ההודי הוא אחד המטבחים הגדולים והעשירים בעולם ולכן מוצאים פה אינספור מנות, שהן הרבה יותר הרבה יותר מסמוסה, דאל ולאסי. עם זאת, בכל אזור פרשנויות דומות ושונות כך שגם למאכלים לאומיים אין מתכון אחד. בקיצור – אין דין כלכותה כדין ורנאסי, גואה כקשמיר, דלהי כמומבאי. ומה יש באוכל ההודי? מצד אחד פשטות וצניעות, ומצד שני זיקוקין דינור של טעמים שסודם טמון בתבלינים.

השף משה בדישי מזמין לשיעור היכרות על קצה קצהו של המזלג עם המטבח ההודי והשפעותיו ובסיום שלושה מתכונים למנות הדגל ההודיות. שולי מדניק, הודית מבטן ומלידה חוזרת אל הסמוסה שנאכלת בהודו (ולא רק בה) בלא מעט ואריאציות, בין אם ברחוב או בארוחה של ממש, כחטיף או כפתיח ואל הדאל שאמה היתה מכינה.  לימור לניאדו תירוש התאהבה בהודו אליה שבה מדי שנה וחוקרת בכל פעם אזור ומטבח אחר. מבין שלל המנות שיש להודו להציע היא חוזרת אל הדאל - גולת הכותרת של התבשילים ההודיים, אל הפאניר - הגבינה ההודית, אל הביריאני - ארוחה שלמה בסיר אחד ומלווה צעד אחר צעד בדרך לטנדורי המושלם.

ולקינוח, לא צריך להמתין עד לחנוכה בשביל הסופגניות ההודיות, או בשמן הידוע יותר - גולאב ג'אמון. בסירופ סוכר ומי ורדים הן טעימות כל השנה. עוד תמצאו - פודינג אורז ולאסי שמתאימים בדיוק לחום הכבד בחוץ, בנופי שכל כך מתבקש ושהי טודקה, התשובה ההודית לברד פודינג. לא תנסו בבית?

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ