26 מתכונים צמחוניים וטבעוניים מעולים עם עדשים

מי שאמר שעדשים הן חומר גלם כבד מדי וחורפי, עוד לא טעם אותן בסלטים קלילים, ספגטי ואפילו בהמבורגר טבעוני - כל מה שצריך לדעת להכין מעדשים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיתה אפויה עם עדשים ופטה
צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

כשמדברים על עדשים בכלל ועל שחורות בפרט, הקונוטציה המיידית שעולה היא של אוכל כבד וחם, מרק מהביל בדרך כלל, שאחריו צריך לזחול אל מתחת לשמיכה עבה ולישון. מיד תגלו שזאת טעות.

לא מעט מתכונים קלילים ומרעננים, שמים במרכזם את העדשים ואלו הופכות את המנה לעשירה, משביעה מאוד ובעיקר - בריאה יותר. במסגרת המדור, אנחנו מביאים הפעם את הגרסה הקיצית למתכוני עדשים, כשכולם צמחוניים או טבעוניים, החל מהבוראני - אחיו הפרסי של הצזיקי ועד ההמבורגר טבעוני המבוסס על טהרת העדשים, מהסינייה ועד הפלאפל, ממולאים ועד פאי רועים. טבעוני, ברור שטבעוני. בין לבין, תמצאו גם מתכונים לסלטים קלילים, כמו גם מנת הבטטה המפורסמת של מסעדת באנה הטבעונית ואפילו ספגטי ברוטב עדשים. אז מי אמר שעדשים הן כבדות?

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ