שלל מתכונים לארוחה מקסיקנית לאמצע השבוע

מנאצ'וס או בוריטוס, דרך סביצ'ה, קסדייה ואפילו המבורגר מקסיקני ועד צ'ורוס לקינוח – כל המנות להתקין מהן ארוחה מקסיקנית מושלמת ליום קיצי

טאקו סטייק קצוץ
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

לא ברור לנו עדיין מדוע ישראל אינה מוצפת במסעדות מקסיקניות. שעועית אנחנו אוהבים? אוהבים. אורז? אוהבים מאוד. גוואקמולה? כמה שיותר. טורטיות? ברור שכן. מרגריטות? ברור, תנו לנו עוד. אם כן, נראה שאין כמו המטבח המקסיקני להתאים לחום הישראלי ואם אין הרבה מסעדות מקסיקניות - נעשה אחת בבית.

המטבח המקסיקני הוא מטבח שמח. הוא צבעוני ומשפחתי, קליל ומגוון, כזה שמתאים בדיוק לחגיגה עצלה של אמצע שבוע, או לארוחה מושקעת של סוף שבוע בחיק המשפחה. עבור מי שרואים באופק את סופו הקרב של החופש הגדול וגם עבור מי שלא, הקדשנו הפעם את אסופת המתכונים רק למנות מקסיקניות שכיף גדול לאכול בצילו של יום קיץ.

בין המתכונים: הצעות לארוחות מקסיקניות שלמות (כולל כל הסלסות והפריחולס); גוואקמולה ורוטב מולה קלאסיים; טרטר או סביצ'ה מקסיקני עם דג ומנגו עסיסי או סביצ'ה קולרבי טבעוני; מגדל נאצו'ס חם וממכר, טמאלס תירס מאודים או אנצ'ילדס עם עוף וסלסה ורדה; פהיטס עם פרגיות, טאקוס בשר או בוריטוס; קסדייה וטורטייה בשלל מילויים; ולקינוח, צ'ורוס, כי אין כמו בצק מטוגן ופריך בסוף ארוחה ולצידו, שוקו. למבוגרים: מרגריטות וקוקטיילים עם טקילות. לשתות ולחשוב שהיו זמנים שטיילתם במקסיקו.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ