16 מתכונים עם דלעת ערמונים

פתאום כולם מדברים על דלעת ערמונים, אז מה עושים עמה ומהי הדרך הכי טובה לרכך אותה? במאפים, בסלטים או צלויה בתנור: 16 מתכונים עם דלעת ערמונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דלעת ערמונים בתנור
דלעת ערמונים בתנורצילום: אפיק גבאי
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

פתאום, כולם מדברים על דלעת ערמונים. לעתים מספיק תכנית בישול אחת בפריים טיים כדי לרומם חומר גלם אחד ותיק וזוהי כנראה שעתה של דלעת ערמונים. אז בואו נעשה קצת סדר או היכרות עם הבון טון הנוכחי.

דלעת ערמונים היא תוצר של הכלאה גנטית בפיתוח ישראלי במשפחת הדלועיים, אך למעשה היא משהו בין דלעת לקישוא ולמען האמת גם אין בה שמץ של גנטיקת ערמון. דלעת הערמונים היא בעלת קליפה ירוקה קשה וציפה כתומה מתוקה המשווים לה אופי של דלעת. פיתוחה של דלעת הערמונים החל מהקישוא או מהדלעת האמריקאית Acorn Squash שמי שאי פעם בישל עמם יודע שמדובר בירק נטול טעם בעל מרקם מימי. דלעת ערמונים, בניגוד אליו, היא נפלאה בטעמה, בצבעה ובמרקמה.

היא בעלת אופי ומרקם סמיך יותר משל כל דלעת אחרת וטעמה מתוק יותר ומזכיר, כשהיא במיטבה, ערמונים קלויים. לא חייבים לקלף אותה, אבל אם עשיתם זאת - הצטיידו בסכין חד ובסבלנות. על מנת להתחיל לעבוד עמה אפשר להכניס אותה לתנור חם למשך חצי שעה, להוציא, לפתוח - לנקות מכל הגרעינים ולהתחיל לעבוד. אפשר גם הפוך - לבשל אותה לריכוך קל במים רותחים (או חמש דקות במיקרו) ואז לחתוך אותה לפלחים, לרוקן את הגרעינים והסיבים הפנימיים ואז לצלות בתנור חם למשך רבע שעה ולהתחיל לשלב אותה בשלל המנות שמיד תראו. ככלל, בכל מתכון בו יש דלעת צלויה - תוכלו להחליף אותה בדלעת ערמונים. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ