26 לחמניות ביתיות רכות ואווריריות לא רק לבית הספר

איך מכינים לחמניות חלב או כוסמין? איך מכינים בריוש או באגטים קטנים? איך אופים לחמניות באן מושלמות או לחמניות קינמון ממכרות? 26 מתכונים ללחמניות ביתיות מעולות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחמניות חלב
לחמניות חלב צילום: מגד גוזני
רותם מימון
רותם מימון

מבט חטוף ברשימת הרכיבים בלחמניות ארוזות בסופר הזכיר לנו את מה ששכחנו: המוצרים הללו כבר לא מכילים רק קמח ושמרים, אלא כמות לא מבוטלת של חומרים שמתחילים באות E. משיחה עם חברים אחר כך גילינו שלא מעט מהם עברו, בחסות תקופת הסגר והקורונה, לאפיית לחמניות ביתיות באופן קבוע - כך הם שולטים בדיוק במה נכנס ללחמניות וללחמים הביתיים שלהם ועל הטעם אין בכלל על מה לדבר. "איך אפשר להשוות בכלל אפייה ביתית לזו התעשייתית?" הם אמרו ואף הוסיפו: "מי שהכין לחמניות ביתיות פעם אחת כבר לעולם לא יוכל לחזור לאחור אל המוצר הזה שבטעות קוראים לו לחמניות ונמכר בחנויות". האמת? צודקים.

רגע לפני החזרה החלקית לבית הספר, זה הזמן הטוב ביותר לרענן את המתכונים שלכם ללחמניות או לנצל את התזמון הנ"ל לטובת שינוי - כי אם כבר כולם אופים עכשיו (בתקווה שזה לא טרנד קורונה זמני, אלא דרך חיים), למה לא להפוך את הלחמניות למשהו שתמיד יש בבית? אולי לא הכל יתאים לילדים או לכריך, אבל מיד תגלו שמדובר בתוצאה ממכרת. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ