יותר מ-30 רעיונות לכריכים מוצלחים לעבודה וגם לבית הספר

מי אמר שסנדוויץ' טוב הוא רק ארוחת עשר לילדים? קבלו שלל הצעות ורעיונות לכריכים מושלמים (מהקציצות של חיים כהן ועד עשרת הדברות של אייל שני למלאכת הרכבת הכריך). לגזור ולתלות על המקרר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חביתת עיג'ה של גיא גמזו
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

שומעים את השקט הזה ברחובות? ובכן, ספטמבר פה חברים ומעכשיו והלאה, כיאה לימים המשונים שאנחנו חיים בהם - חוזרים לשגרה. שגרה כלשהי. אחרי כל הקיץ בו לצערינו מצאנו את עצמנו חוטאים בלא מעט ג'אנק, הגיע גם הזמן לעשות סדר בארוחות. אמנם מדורי האוכל כבכל שנה יציעו כריכים לילדים, אבל מי אמר שרק הם צריכים לקחת איתם כריך לבית הספר? בחזוננו, יום יבוא ונקים את התנועה להשבת הכבוד לכריך, כהפסקה לגיטימית בעשר בבוקר באמצע יום העבודה או כארוחת ערב טובה, אבל עד שזה יקרה כנראה שהילדים שלנו יסיימו את בית הספר. בין אם הילדים שלכם חזרו לבית הספר ובין אם אלו אתם שחוזרים למשרד, עכשיו זה זמן מצוין, לשפר או לרענן, לגוון או לחדש במעט את מה שהכנסתם עד כה בין שתי פרוסות הלחם, הפיתה או הלחמנייה.

כעיקרון, לא מעט אנשים דוגלים בכמה שיותר פשוט (גם הילדים שלנו, למען האמת), אבל כדי לא להשתעמם למוות, זה הזמן לקבל כמה רעיונות לכריכים מוצלחים, אפילו כשמדובר בגבינה עם זיתים או חביתה. כריכים הם פתרון קל, יעיל ואפילו זול (תלוי בחומרי הגלם) שסוגר פינה ומשקיט רעב, עד שלפעמים נוח לשכוח שזו ממש ארוחה בפני עצמה - כזו שאין להקל בה ראש. אז אם לארוחה החשובה ביותר של היום, לארוחת ערב קלה, כחטיף בין הארוחות או בהפסקה - למבוגרים או לילדים, קיבצנו כאן 30 וקצת רעיונות, כמעט לכל יום בחודש, ממיטב המתכונים לטובי הכריכים, מהפשוטים ועד המפוארים:

מעשרת הדיברות לכריך המושלם של אייל שני והשיעור של חיים כהן להכנת כריכים, כולל הצעות הגשה, דרך כריך גבינה צהובה, חביתה או שקשוקה (משודרגים, כן?), טבעוני (מתפקע מכל טוב וצבעוני), עם שניצל בחלה שהפך ללהיט התורן או עם  הקציצות משאריות השבת ועד פיתה עם שוקולד משודרגת מאוד. בקיצור, שמרו את הכתבה הזאת במועדפים וחזרו אליה מדי פעם לאורך השנה. רעיונות והשראה זה הכל.

רגע לפני שתתנפלו עלינו בטוקבקים זועמים על כך שאין לכם זמן בבוקר לשום דבר יצירתי, קחו נשימה. כמה הכנות קצרות מראש ולשמור ממרח במקרר עוד לא הרגו אף אחד. חוץ מזה, מיד תראו שלילדים הצעירים הלכנו על מתכונים פשוטים ואילו לכם? בכם השקענו, כי כריך הוא עולם ומלואו שאפשר להכניס בין שתי פרוסות לחם ואסור לזלזל בזה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ