חותכים עניינים: מתכוני חיתוכיות לסוף השבוע

עם נוטלה או עם חמאת בוטנים, על בצק פריך עם המון פירורים או על חטיפי בייגל'ה מרוסקים: את עוגות סוף השבוע שלכם תאכלו בקוביות, או בקיצור - כל הדרכים להכין חיתוכיות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריבועי פאי פקאן
ריבועי פאי פקאןצילום: מגד גוזני
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כולנו רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה בכל זאת שלמה. או כולנו רוצים לנשנש עוגיות, אבל אין לנו כוח לקרוץ אותן אחת אחת. כנראה שלאחד משני המשפטים הקודמים התכוון מי שהמציא את החיתוכיות, שהן משהו בין עוגה לעוגייה. יעילות כמו הצורך בקוביית שוקולד, משקיטות את הדחף כמו עוגייה מושקעת, פשוט ביס קטן טעים ומהיר. החיתוכיות הן למעשה ריבועים קטנים שנחכתים מתוך עוגה, פאי או תבנית ממתק שלמה, שבמחשבה שלישית אולי בכלל הן נולדו מתוך הצורך להילחם במצפון הדואב המתלווה לכל פרוסת עוגה שלמה. חיתוכיות פשוט נשמעות קטנות וחמודות יותר.

הנציג המוכר והידוע ביותר בקבוצת החיתוכיות הוא הבראוני, שכבר מימים ימימה הבדיל את עצמו מעוגת השוקולד, בין היתר, בגלל החיתוך הקטן שלו לריבוע של עונג. נציגות מוכרות נוספות במשפחה הן החיתוכיות מבצק פריך שכמו נועדו להיאכל מלכתחילה במנות קטנות. בסופו של דבר חיתוכיות הבצק הפריך הן השולטות בז'אנר, אך כפי שמיד תראו ברשימה, חיתוכיות יכולות להיות כמעט כל מה שפריך ונגיס, מאצבעות ממתק ועד שלל עוגות נמוכות. רק צריך להקפיד על הפריכות והחיתוך המרובע, הוא פשוט נותן לכל העסק טעם אחר לגמרי ומשאיר חשק לעוד.

למתכונים מומלצים נוספים 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ