כל הדרכים לגרנולה ביתית מושלמת

מהגרסה הקלאסית והמתכון הבסיסי, דרך הנוסח של אייל שני ועד חטיפי גרנולה טבעוניים, ללא אפייה או נטולי גלוטן – גרנולה לכל מאווה או גחמה

גרנולה דלעת ורימונים
צילום: אפיק גבאי
רותם מימון
רותם מימון

עד שיבוא ראש השנה או הסגר, הראשון מבין השניים - אנחנו במגמת חזרה לשגרה. שגרה כלשהי. בין אם חזרתם לעבודה במשרד או אולי נשארתם לעבוד מהבית, יש צורך לאכול משהו על הבוקר. וכשמגיעים לארוחת הבוקר, העולם מתחלק לכמה אסכולות - אסכולת המאפים, מגמת הכריכים (שימו לב, לא אותה אסכולה), טורפי הביצים, אנשי הקורנפלקס או מחלקת המוזלי. 

את מדור היום נקדיש לטובת אלו שבחרו בגזרת המוזלי, או מה שנקרא אצלנו - הגרנולה. פעמים רבות היא זוכה לתדמית של מזון בריאות, כשהיא משודכת תדיר לפירות מיובשים ומני אגוזים. למרות זאת, קלייה אכזרית ותועפות סוכר או שמנים (לפעמים גם וגם) מעקרים אותה מהמהות הבריאותית שלשמה היא נועדה.

הכנת גרנולה ביתית, מחזירה את השליטה בכמויות הרכיבים, הסוכר, השמן ואף במידת הקלייה אליכם לא רק כסועדים. היא גם מחזירה את הגרנולה למהותה המזינה והבריאה קצת יותר. כשהיא ביתית, היא לא רק יותר טרייה, אלא גם יותר טעימה. ולא פחות חשוב מכך, הרבה יותר משתלמת.

לכן, למי שמחפשים השראה או מתכון חדש וטוב עבורה או לכל מי שרוצים להתחיל להכינה בבית, אספנו את כל המתכונים המוצלחים שיש באמתחתנו לגרנולה. בין המתכונים: גרנולה ביתית קלאסית, אליה אפשר לשדך בעצם כמעט כל מה שרוצים, מפירות חתוכים, דרך זרעים ואגוזים, דבש או סילאן ועד קוביות חלווה ושוקולד; דרך הנוסח של מירי חנוך ואייל שני; גרנולה ביתית קלה ומעולה שהולכת נהדר עם יוגורט או חלב מכל סוג; גרסה עם חלב קוקוס ופקאנים או אחרת ללא סוכר עם ערמונים ותמרים; עם דלעת ורימונים או עם לדר, אגוזי לוז ודובדבנים שחורים. אחרי שתסיימו עם הכנתה עברו אל הכנת שלל עוגיות וחטיפי גרנולה, ביניהם עם שוקולד ודבש או טבעוניים, ללא סוכר או נטולי גלוטן ועוד. אז מה אוכלים אצלכם בבית לארוחת בוקר? 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ