14 מתכונים טבעוניים וצמחוניים עם קולרבי

מקרפצ'ו עדין ועד ממולאים, מקימצ'י טוניסאי ועד סביצ'ה טבעוני: מי אמר שהקולרבי הוא משעמם?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומה
קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומהצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון
רותם מימון

אחרי תקופה ארוכה של השמצות שנשמעו עליו מכל עבר, נראה שגם על הקולרבי (ולא קולורבי, כפי שנהוג לכנותו בטעות) עוברת תקופת פריחה. אם בעבר טענו שמדובר בסך הכל בחומר גלם די משעמם, הרי עם הזמן ועם המתכונים גילינו שהקולרבי הוא מהירקות המעניינים ביותר. הוא מתאים עצמו ללא מעט רטבים והפריכות המבורכת שלו משחקת תפקיד חשוב בהרבה מנות.

כמו שקרה עם צריכת דלעת ערמונים הקיץ, ברגע ששף אחד מכניס לתפריט ו"ממציא" אותו מחדש, הקולרבי חווה עדנה וכולם קופצים על הגל - ובזה הנוכחי, כולם מתעניינים בקולרבי צלוי בתנור. ובצדק. כשהוא יוצא מן התנור מתגלה פן אחר באישיותו - רכות נהדרת ומתיקות מעודנת. 

לכבוד המסורת שהנהגנו כאן בימי שני, בה אנחנו מגישים מתכונים צמחוניים וטבעוניים בלבד, הנה שפע של רעיונות למה אפשר לעשות עמו: מהגרסה הטוניסאית לקימצ'י ועד הגרסה הטבעונית לסביצ'ה, ממולאים מפתיעים ועד שכבות קולרבי עם גבינה כחולה. מעבר לכך תמצאו שתי מנות שהפכו, כל אחת במקומה, ללהיט במסעדות מקומיות: הקולרבי הצלוי של דוק שכבר נולדו לו חיקויים רבים והקרפצ'ו האהוב של ביסטרו אלומה. רוצו לסופר, קנו כמה יחידות והתחילו לחתוך. אפילו תגלו שבחום הזה קולרבי מצנן ומרענן. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ