30 מתכונים עם אורז שהגיע הזמן להתחיל להכין בבית

המתכונים עם אורז שיוכיחו לכם שהוא ממש לא רק תוספת, אלא ארוחה שלמה בסיר אחד

אורז עם בשר ועשבי תיבול
אורז עם בשר ועשבי תיבול. בהשראת הבחש הבוכריצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

בקרב לא מעט אנשים, אורז תמיד חקוק לעד בתודעה כ"תוספת" בלבד. במקרה הטוב, שחקן חיזוק למנה העיקרית. יוצאות דופן הן מנות האורז "המוקפצות" במסעדות אסיאתיות, שכן הן עלו מזמן על הטריק - ארוחה שלמה במנה אחת, בסיר אחד או בווק. על כן, יחד עם המשך מגמת החזרה המבורכת לשגרה וחיפושים אחר גיוון לארוחות הצהריים והערב - המדור הפעם מוקדש ברובו לאותן מנות אורז נפלאות שהן הכל רק לא תוספת - אלא ממש ארוחה שלמה.

התחלנו, כי אי אפשר אחרת, עם טיפים למתחילים שמעוניינים ללמוד איך מכינים אורז לבן אחד-אחד והמשכנו הלאה אל הלהיט התורן של אורז בתנור בשלל דרכים, עברנו אל הגרסה של אייל שני לפאייה, לפאד קפאו בגרסה של בית תאילנדי, לריזוטו ועד שני סוגים של ביריאני ואיך אפשר בלי אורז מוקפץ בסגנון מזרח אסיה וכן אורז בתבשילים מהמטבח הערבי. לבסוף, השארנו מקום לשני קינוחים מפתיעים מבוססים על אורז. כן, אורז לקינוח.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ