35 רעיונות טעימים לארוחה איטלקית ביתית

מהלזניה הכי טובה שאכלתם ועד הטירמיסו של קפה איטליה, מהספוליאטלה המרהיב ועד הבורקס של יהודי רומא: מתכונים לארוחה איטלקית, כי באופק לא רואים טיסות לאיטליה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קלצונה מוצרלה עגבניות בזיליקום
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

אמנם רק שלוש שעות טיסה מכאן, ממש הושט היד וגע בה - אבל איפה אנחנו ואיפה חופשה באיטליה? סביר להניח שבימים כתיקונם (איפה אתם, איפה) חלק מקוראי מדור זה היו יושבים באיזו פיאצה איטלקית ברומא, במילאנו, בפרינצה או בנאפולי, לוגמים איזה אספרסו קטן ומנשנשים ספוליאטלה וממשיכים הלאה. בערב היו יושבים באיזו טרטוריה ומכלים קעריות מרק ריבולטה סתווי ואחריו צלחות על צלחות עם פסטות, לזניות וכדומה. ובכן, פנטזיות לחוד ומציאות לחוד. אם לא נטוס לאיטליה, ננסה להביא אותה אלינו הביתה, בארוחה על טהרת המטבח האיטלקי*. אולי היא תביא לנו נחמה קטנה (קטנה מאוד).

*המטבח האיטלקי פנים רבות לו. אמנם בתודעה הישראלית הוא נתפס כמקשה אחת שכל כולה ואריציות שונות על פיצות, ריזוטו ופסטות. אך כעשרים המחוזות המרכיבים את הרפובליקה של איטליה, כך מספר המטבחים בה. לכל אזור ומחוז אופי משלו ובהתאם מטבח האופייני לו, המושפע כתמיד מכל מה שיש בסביבה: מהצפון – הנושק לאלפים וגובל בין היתר בצרפת, אוסטריה ושוויץ, עבור במנות המושפעות מהים האדריאטי או מהרוח של בולוניה, מהשיפולים של טוסקנה דרך האופי המיוחד של קמפניה ופוליה ועד הקצה המגף והאיים הים התיכוניים המובהקים. במקום לטוס לאיטליה, בואו נצא למסע קולינרי עם חלק קטן ביותר מהמתכונים שיש לה להציע.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ