מה עושים עם גרגירי חומוס?

במרקים, בסלטים, בקציצות, בתבשילים ואפילו כפיצוחים חמים: זה הזמן לשלוף גרגירי חומוס מהמזווה ולהתחיל לבשל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גרגרי חומוס לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

כשאומרים חומוס, במרבית המקרים האסוציאציה הראשונה היא לאותה מחית ים תיכונית בלתי נשכחת ונתונה לוויכוח מתמיד. אבל גרגר החומוס הוא עולם ומלואו. מנעד הדברים שאפשר לעשות עמו וממנו הוא רחב ומגוון ויכול לנוע בין תפקיד משנה כתוספת פריכה או כשחקן מרכזי במנה. בסגר הראשון, אנחנו מודים, התמכרנו להכנת חומוס ביתי. החומוסיות היו סגורות ומישהו היה חייב לתת למכורים משהו, אז התחלנו לחמס בעצמנו. בסגר הנוכחי, גילינו את הגרגר.

חומוס, כגרגירים שלמים, יכול להופיע במרקים, בסלטים, בקציצות, בחמין, בממולאים ואפילו בפיצוחים. לצורך בישול, החומוס הדרוש הוא זה שגרגיריו גדולים יותר (זן ספרדי או מקסיקני בדרך כלל), קליפתו מקומטת וצבעו בהיר יותר. לטובת ממרח או מחית חומוס רצוי להשיג את גרגירי חומוס מהזן הקטן (הבולגרי, הדס או האורגניים הזעירים) וקליפתם חלקה ובצבע חום בהיר. ההבדל בין הזנים הוא לא רק בגודל אלא גם בזמן הבישול השונה לכל צורך - בממרח הגרגירים דורשים בישול במשך זמן רב על אש קטנה, ואילו חומוס שמטרתו להופיע בסלטים ותבשילים (כלומר לגרגירים שלמים) יתבשל במשך שעה עד שעה וחצי ולשמחתנו, יש גם מקום לקיצורי דרך (הן בשימורים באיכות טובה והן בחומוס מבושל קפוא, בדקו זאת לפי המתכון). אז מה עושים עם גרגירי החומוס שיש לכם במזווה? הנה כל ההצעות.

ספרו לנו במייל מה אתם מבשלים ומהם המתכונים שיעניינו אתכם: food@haaretz.co.il

מתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ