מהנוסח היווני ועד הטבעוני: מוסקה מעולה ב-11 מתכונים

ממתכון אסלי למוסקה יוונית מהחלומות, דרך הגרסה של אייל שני, עבור בגרסה ביתית וממש לא נאמנה למקור ואפילו גרסה טבעונית. בקיצור, מוסקה מושלמת שתעורר געגוע ליוון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוסקה
מוסקה. הרוטב הלבן מתערבב בבשר בכל נגיסה צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

בזמן הזה בשנה לא מעט מאיתנו היו אמורים להיות בדרך אל חופשה ביוון, או אולי בדרך חזרה, אחרי שהתענגו על הנופים, החופים ובעיקר - על האוכל, שלטעמנו לפחות הוא אחד המטבחים הטובים בעולם. במקום זה קיבלנו סגר, ארבעה קירות וגעגוע לארוחה מחממת לב באיזו טברנה יוונית. משלל ביקורינו ביוון נדהמנו תמיד מן הפשטות הנהדרת של התבשילים והשימוש הנבון בחומרי הגלם, כשמעל כולם בלטה כתמיד המוסקה. 

אם נודה על האמת, בכל הפעמים שניסינו להכין מוסקה בבית, נהגנו לערוך בה לא מעט קיצורי דרך ולתת לעצמנו הנחות. ביוון גילינו שמוסקה היא ממש לא אותה מנה קלה להכנה. יש בה המון שלבים, ולכלוך של לא מעט כלים, אבל היא כל כך טעימה שהכנתה שווה כל רגע וכלי שצריך אחר כך לשטוף. 

אמנם ביוון תמצאו אותנו זוללים מוסקה גם בחודשי הקיץ המהבילים, אבל זו מנה נפלאה גם לימים קרירים שעוד יבואו. כך או אחרת, בקיץ או ביתר עונות השנה  - מוסקה היא מנת הניחומים האולטימטיבית שניצבת בשורה אחת עם לזניה ופירה.

אז מה באמתחתנו היום? רק מתכונים מעולים למוסקה. מצד אחד, מוסקה בגרסתה היוונית המקורית והבלתי כשרה ובקצה השני - הגרסה הטבעונית. בין לבין, לפחות שלושה מתכונים נאמנים (מי יותר ומי פחות) למקור; מוסקה ביתית בגרסה ממש לא נאמנה למקור; מוסקה אישית מהירת הכנה והגרסה של אייל שני למוסקה. מתגעגעים לארוחה יוונית שלמה וגדולה? הנה עוד רעיונות

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ