מתכונים ליום ראשון בשעון החורף

האתגר השבועי: מנות של סתיו שישאירו לכם רצון לדמיין גשם ורעמים – ממרק ירקות ותבשילי שעועית, דרך קרוקטים של תפודים עם פטריות וקציצות ועד ריבת גויאבות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריותצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

שלום, הדיכאון שלכם חזר. לפחות עד שהימים יתחילו להתארך מעט. אבל עד אז - הימים הראשונים של שעון חורף, הם סוג של הלם קטן. "איך נהיה חשוך כל כך מוקדם", לא מספיק קשה לנו עם הקורונה שצריך גם חושך בשעה חמש?

ובכן, במטרה להציע מתכונים פשוטים (יחסית, הכל יחסי בחיים) לתחילת השבוע אבל גם תוך התחשבות ביום הראשון של שעון החורף – קיבצנו הפעם מתכונים שעושים טוב בלב ובגוף ובאותה העת גם מחממים וטעימים, כי אם כבר "שעון חורף", בואו נדמיין שיש פה אחד כזה ולא יום בו הטמפרטורות נעות סביב 30 מעלות.

בין המתכונים: מרק ירקות ומרק תרד עם חומוס ואורז; הקטניות ימשיכו עמנו גם אל סלט השעועית, שמשדכים אליו שאריות עוף משבת או אל תבשיל שעועית לימה פשוט פשוט וטעים. עוד בהצעותינו, דייסה לבקרים או לערבים, תלוי איך אתם מעדיפים לפתוח או לסגור את היום; קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות; טאקו שטומן בחובו קציצות טונה שאפילו ילדים יאהבו או קארי דגים מהיר; שלושה מתכונים לקציצות צמחוניות נהדרות; פסטה קלה, מרשימה ואדומה (עם טריק) או ספגטי עם כדורי בשר שקורא להישאר בבית; פשטידת ברוקולי או תבשיל עוף (אתם כבר מבינים את הכיוון אליו אנחנו צועדים); ולקינוח, ריבת גויאבות שמדיפה ריחות סתיו, עוגיות סבלה שוקולד פריכות שנמסות בפה, עוגה בחושה נהדרת לקפה או קראמבל תפוחים קל במיוחד להכנה שתמיד מצליח.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ