מתכונים צמחוניים וטבעוניים שטעים לאכול באמצע השבוע

מפנקייק בננות מושלם לארוחת הבוקר, דרך ממרחים טבעוניים של אורי שביט, סלט קינואה עם קייל ונבטים ועד טארט טאטן נטול חלב ועוגת שוקולד טבעונית בחושה שהולכים נהדר עם הקפה

רטבים טבעוניים
צילום: טל סיון צפורין / ה
רותם מימון
רותם מימון

בקנה אחד עם המסורת הקבועה (אצלנו לפחות) ובה אנחנו מקדישים יום בשבוע לצמצום צריכת הבשר (ונודע בעולם כ"יום שני ללא בשר"), קיבצנו היום במדור מנות צמחוניות וטבעוניות, בדגש על מתכונים לא מאוד מורכבים וכאלה שתמיד מצליחים - כדי להקל את הכניסה אל שגרת השבוע.

בנבחרת הבאה תמצאו: שני מרקים טבעוניים לילות המתקררים (עוד לא קרירים, אבל לא באמת צריך חורף כדי ליהנות מהם); מאפה פילו וירוקים טבעוני; שישה ממרחים של אורי שביט לשידוך עם לחם או בלעדיו (מלאבנה משי, דרך מיונז טבעוני ועד ממרחי ירקות, אגוזים או קטניות); המבורגר טבעוני שתמיד מצליח או קציצות בוטנים טבעוניות; סלט קינואה עם קייל ונבטים, סלט טופו קר או סלט אטריות שעועית;  תבשיל אזוקי אפוי עם ירקות כתומים של אורנה ואלה ובגזרת המתוקים - פנקייק בננות מושלם (לארוחת הבוקר או לקינוח), קינוח באונטי של קוקוס ושוקולד, טארט טאטן טבעוני ואי אפשר בלי עוגה בחושה שהולכת נהדר עם הקפה של אחר הצהריים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ