מנשיקות ועד פבלובה: כל הדרכים להכין מרנג

סוף השבוע בפתח וזה הזמן להקציף חלבונים ולהכין נשיקות, פבלובות אישיות, קצפיות או עוגות עם מרנג. בקיצור, אוכלים עננים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נשיקות נוטלה
נשיקות נוטלה, או עוגיות שיש אם תרצוצילום: אפרת ליכטנשטט
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אם יש דבר ששנוא עלינו בחלק ממתכוני העוגות (אל תגלו שאמרנו, אנחנו אמורים להיות ממלכתיים ולאהוב את כל המתכונים כפי שהם), הוא הפרדת חלמונים וחלבונים, כשהאחרונים נותרים מיותמים ולא נכנסים בסופו של דבר למתכון. אחרי שיותר מדי ביצים יקרות הושלכו לפח, התאפסנו על עצמנו והתחלנו להקציף. הוספנו קצת סוכר ושאר תוספות ושלחנו לתנור. התוצאה? ילדים שמתענגים על עננים מתוקים של קצף.

לכבוד סוף השבוע שבפתח וכשהזמנים קשים, הגיע הזמן למשהו רך כמו נשיקות או פבלובות, או בקיצור מרנג. יכול להיות שבשלב הזה אבדנו חלק מקוראינו הנאמנים שרק שומעים על הקצפות ועניינים ומקבלים פיק ברכיים. אין סיבה ממשית. מרנג הוא הרבה יותר קל ממה שחושבים. רק צריך להקפיד על כמה כללים ולבסוף אפשר באמת לגלות שמנעד הקינוחים הוא רחב ומגוון: מעוגיות במרקם ענן ועד עוגות עם תוספת מרנג מעל, קצפיות או נשיקות ועוד ועוד.  נמליץ לכם לעיין בשלושת המדריכים הראשונים למרנג ומשם לצעוד בבטחה אל עבר הפבלובה המושלמת. היא שווה את זה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות