מרקים, סלטים, פסטות או מיצים: 20 מתכונים עם קייל

אכלתם יותר מדי בסוף השבוע? הגיע הזמן לקצת בריאות. מרקים ועד לפסטות, דרך המון סלטים, ומיצים ירוקים כמובן - 20 דרכים להכניס קצת יותר קייל לגוף

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קייל
צילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

לא מעט אנשים, לא חשוב מאיזה צד של המפה הפוליטית, הוציאו לקייל שם רע. לא ברור איך ממזון על, מירק בעל ערך תזונתי גבוה, הוא הפך למושמץ כל כך והפך לביטוי נלעג של יושבי הבועה. ולא בצדק. אנחנו פה בשביל להחזיר עטרה ליושנה, כלומר לנסות להשיב לו מעט מאותו הזוהר שאפף אותו עד לפני חמש שנים בערך. אמנם היום יש לא מעט חומרי גלם שעשו אינפלציה למונח "מזון על", אבל לקייל שמור מקום של כבוד בהיכל התהילה הוויטמיני.

רק כדי להזכיר, הקייל שייך למשפחת המצליבים שכוללת את זני הכרוב, הברוקולי והכרובית ובארץ יש לא מעט זנים שנבדלים זה מזה במרקמם ובצבעם (ואפילו בצורתם). במקומות מסוימים בעולם ובארץ הוא עדיין נקרא כרוב שחור או קייל שחור ונמכר ככזה. 

בסופו של דבר, אחרי שלל יתרונותיו גם צריך לאכול או לשתות (בכל פעם שהגוף נדרש לניקוי רעלים) אותו. בעבורנו, לא פעם בבית הוא פשוט מחליף את התרד בחלק מהמתכונים, על אף שהמופע הבולט שלו הוא כמובן בסלט. הטיפ הכי טוב שאפשר לתת בעבודה עם הקייל היא פשוט להפשיל שרוולים ולתת ידיים. כלומר, כדי להקל מעט על הסיביות שלו, כדאי פשוט לרכך אותו עם הרבה שמן זית ולישה קלה בידיים. אז הנה, ממרקים ועד לפסטות, עם המון סלטים ועד מיצים ירוקים - 20 דרכים להכניס קצת יותר קייל לגוף.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ