למכורים בלבד: 24 מתכונים מעולים עם טחינה

מלחם טחינה או לחמניות, דרך חציל קלוי קלאסי או ניוקי טבעוני וסלטים ועד דייסות, עוגות ועוגיות והכל על בסיס טחינה גולמית, מלכת המטבח הבלתי מעורערת

מימין למעלה, בכיוון השעון: טחינה תרד, טחינה שוקולד, טחינה דלעת וטחינת שקדים. במרכז: טחינת פיסטוק
מימין למעלה, בכיוון השעון: טחינה תרד, טחינה שוקולד, טחינה דלעת וטחינת שקדים. במרכז: טחינת פיסטוקצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

באחת מתכניות הטלוויזיה בפריים טיים לא מזמן, התגלע ויכוח בין כמה סלבס אודות סוגיה הרת גורל: חומוס או טחינה, מי לוקח? כאילו שבכלל יש תחרות. חובבנים. חומוס טוב ככל שיהיה, אין לו כמעט זכות קיום בלי הטחינה. ואילו הטחינה עצמה? היא עולם ומלואו, ארגז כלים, קן ציור, קנבס ומקפצה. אם תרצו לקשט בעוד סופרלטיב - השלימו אותו כאן.

זה לקח קצת זמן, אבל הטחינה הגולמית שנחשבה פעם לשחקנית ספסל בלבד, זו שבאה לחזק מנות כמו חומוס-פול או להיות קול שני לחציל קלוי בתנור, החלה צוברת קהל מעריצים רחב לא רק נשבע שהוא זה שמחזיק את המתכון האמיתי לטחינה המושלמת, אלא גם יודע מהו המותג שאין עוד מלבדו. זה אמנם מזכיר מעט את צבא החומוס, שיודע לדקלם מתוך שינה מהי החומוסייה המצטיינת ואיפה מגישים חיקוי מעליב. אז באיזו אסכולה אתם: חומוס או טחינה? בואו להכריע בסקר, בקבוצת הפייסבוק שלנו "אוכלים את הראש".

אנחנו מציעים לעשות פה שלום עם טחינה, שיחבר בין טבעונים לקרניבורים, בין בריאותנים לנהנתנים, בקיצור: יש פה טחינה לכולם. וזה בדיוק מה שנעשה פה היום. כוורסטילית ומשתנה, אין כמו הטחינה להשתלב ממנה ראשונה ועד האחרונה, לכן, אספנו הפעם נבחרת ארוכה ומגוונת במיוחד שכל כולה קודש לממלכת המטבח הבלתי מעורערת של כדור הארץ. רק הפעם בחרנו מתכונים נטולי בשר או דגים, שהטחינה פשוט מככבת בהם, כדי ששום דבר לא יגנוב ממנה את הפוקוס.

בארסנל שלנו תמצאו: לחם טחינה נטול גלוטן שלא ידרוש ממכם יותר מעשר דקות עבודה או לחמניות טחינה של ארז קומרובסקי. סלט טחינה למתחילים (היי, אל תזלזלו - צריך להתחיל איפשהו) ומשם למנעד צבעוני של ממרחי טחינה לטבילה, כולל טחינת סלק ורדרדה. משם ממשיכים לשלל סלטים שהטחינה מקשטת כרוטב שגונב לא פעם את ההצגה: סלט כרוב סגול עם טחינה יפנית ושומשום של לימור לניאדו תירוש; בטטה צלויה עם טחינה, סילאן וערמונים בקרמל; ניוקי חצילים וטחינה מפתיע; ולקינוח - עוגות טחינה גולמית (יש עם גלוטן ויש בלי), שלושה נוסחים לעוגיות טחינה טעימות ושונות זו מזו; אפילו, דייסת קוואקר עם טחינה וללא מוצרי חלב, קמח לבן או סוכר. בקיצור, מסמך חובה לחובבי הז'אנר.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ