35 מתכונים עם סלק שיחזירו את הצבע האדום ללחיים

אין כמו לאכול סלק מגורר עם כמה שפריצים של לימון, מלח גס ושמן זית. אבל אפשר להכניס צבע לחיים עם הרבה סלק בקציצות, במרקים, לביבות, סלטים, פסטות ומאפים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לביבות הסלק של קרן קדוש
לביבות הסלק של קרן קדושצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אם יש ניצחון אחד מוחץ של עונות הסתיו והחורף על הקיץ, הוא בכל הקשור לירקות שורש ועלים ירוקים. גם בעידן בו ניתן להשיג כמעט כל ירק או פרי שרוצים, בכל ימות השנה - הסתיו והחורף מספקים ירקות נפלאים, שהקיץ מתקשה לעמוד מולם בתחרות. נכון, הוא מנצח בגזרת הפירות, אבל בכל היתר מעתה ועד תום האביב, אנחנו צפויים למצעד ארוך של חומרי גלם מנצנים ושופעי טריות, כמו הסלק למשל.

רבות דובר על סגולותיו הרבות של הסלק, אך בימי קורונה כשרופאים ממליצים ליטול כדורים או תוספים לוויטמין סי, כדאי לזכור שהסלק היה שם קודם והוא זמין ונגיש יותר. הוא גם משפר את יכולת ספיגת הברזל בגוף, כמו גם מינרלים אחרים נוספים, אולם אנחנו כאן כדי להלל ולשבח אותו דווקא מבחינה קולינרית. זהו בדיוק הזמן לאוץ אל המרכולים ולרכוש סלקים קטנים, כי דווקא בתחילת העונה הם מתקתקים יותר, מאשר בסופה ועם טעם מרוכז לא פחות.

ומה מבשלים עמו? תכל'ס, מה לא. סלק טרי הוא נפלא ביותר כאשר מגררים אותו, נותנים שפריץ יפה של מיץ לימון, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים קצת מלח גס. יותר מזה לא צריכים. אבל לכבוד הימים המתקררים בואכה חורף, ניערנו את האבק מעל מתכוני הבורשט למשל וגילינו עולם ומלואו. כמובן שהסלק יכול לבוא  בשלל מופעים - טרי בסלט או בקרפצ'יו, צלוי בתנור ומתקתק כסוכריה, ממולא או מבושל, במרק או בקדירה, כשחקן משני או ראשי. כך או אחרת, בקובה כמו גם בניוקי או ברביולי, בממולאים או במגש אנטיפסטי - אין כמו קצת סלק בשביל לצבוע ימים אפורים בצבע אדום-סגלגל. בקיצור, על קצה קצהו של המזלג - רק 35 מתכונים אדמדמים עם סלק.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ