מה עושים עם כרישה? 27 מתכונים מומלצים לימים המתקררים

לא משנה אם תקראו לה פראסה או לוף ולא משנה אם תכניסו אותה למרקים, תבשילים, לביבות או קציצות ומאפים - הכרישה הפכה כבר מזמן משחקנית משנה לכוכבת ראשית. הנה 27 דברים לעשות עמה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרישות ממולאות בבשר.
כרישות ממולאות בבשר צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כבר הכנתם מרק העונה? אם התשובה היא בוודאי, סביר להניח שנדרשתם לאיזו כרישה או שתיים, ואין זה פלא. היא עדינה יותר מבצל וחריפה ממנו קצת פחות ועם זאת - מעניקה עומק ונוכחות בכל תבשיל ותבשיל. על כן, אין זה פלא שעם הימים המתקררים רואים יותר ויותר חיפושים אחר מתכונים שאפשר לעשות עם כרישה.

הכרישה - ידועה גם בשמותיה הנרדפים לוף, פראסה ופורי - נראית אולי כמו בצל ירוק גדול ומעובה, אך יתרונה הגדול טמון בטעמה העדין יותר. עוד יתרון גדול ומכריע בין בצל ירוק לכרישה הוא שלעומתו, היא משתבחת לאחר בישול, טיגון או אידוי. מכל חלק שלה ניתן לעשות משהו - לכן, אל תזרקו את עליה, אם השתמשתם בחלק הלבן והפוך. חלקה הלבן של הכרישה, שמרכזו ירוק בהיר, הוא מתקתק, רך וקל לחיתוך ולשימוש, לכן תמצאו אותו מתאים ללביבות למשל ובהתאם גם להמבורגר טבעוני. בחלק הירוק העליון תוכלו להשתמש להעשרת מרקים וצירים, למשל.

אז מה עוד עושים עמה? המרק הקלאסי וישיסואז הוא תחנה ראשונה בעבודה עם כרישה, אבל מעבר לו יש עוד כמה מרקים שמתרחקים לעולמות אחרים. כמובן בקציצות ובלביבות, בקונפי נהדר, במאפים ובקישים, בסלטים, ממולאים וכאמור גם כהמבורגר טבעוני. בקיצור, לא חסר מה לעשות עמה. משחקנית משנה לכוכבת ראשית, הנה 27 דברים שאפשר לבשל עם כרישה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ