בסלטים, בקציצות או במרק: זה הזמן לבשל עם סלרי

שנוי במחלוקת לא פחות מאשר כוסברה או פטרוזיליה, אבל עמוק ומשמעותי מכל עלה ירוק אחר בתבשילים ובמרקים - הסלרי, מהשורש ועד הגבעול, הוא הירק שלכם לחורף הקרוב ואלו כל הדברים שאפשר לעשות עמו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון
רותם מימון

ברגע שהניו יורק טיימס יוצא בכתבת פרופיל בת אלפיים מילה אודות הסלרי ומכתיר אותו כגיבור הבלתי רשמי של התקופה, ככל הנראה שמדובר בכרובית הבאה. אבל הניו יורק טיימס חשף רק מעט מקצה הקרחון: מסעדות ושפים רבים בחרו להעביר את הסלרי לקדמת הבמה. הפעם, לא רק כתבלין בקציצות או עוד ירק במרק, אלא כוכב רשמי, עמוק ובעל אופי ונוכחות.

בארץ, יש להודות על האמת, השימוש בסלרי נדמה כשנוי במחלוקת לא פחות מאשר הוויכוח מי שנוא פחות - כוסברה או פטרוזיליה. או שאוהבים מאוד או שסולדים. אנחנו כאן בשביל לתת לו את הכבוד כמובן. כעת, כשהוא ירוק מתמיד ועונתו החלה, זה הזמן לעשות ממנו מטעמים נהדרים.

אז מה עושים עם סלרי? ובכן, המון המון מנות, אבל וזה אבל חשוב - במרביתן הוא מגיע כאמצעי תיבול בלבד. לטעמנו, מגיע לסלרי יותר מזה. על כן בחרנו להזכיר שהגבעולים שלו שפעם קישטו שולחנות בני אצולה כפרחים ממש, הם שחקנים חשובים בסלטים ירוקים רבי טעם ומורכבות וכמובן במרקים. השורש שלו הוא נהדר במרק שורשים או דווקא בקרם ארומטי, אבל גם הוא יכול להפתיע בסלטים או בתבשילים. לכן, בכל המתכונים הבאים - הסלרי נוכח ובועט. או שאוהבים או שלא.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ