לא רק עין ומקושקשת: מתכונים מושקעים עם ביצים

מאגז בנדיקט ועד פבלובה, מפריטטה ועד סופלה - הביצים הן חלק מהותי וחשוב בחיים שלנו כך ששווה להקדיש להם מדור שלם, או בקיצור: 28 מתכונים עם ביצים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצים ברוטב חמוץ מתוק
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

יש דברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו, עד כדי כך שרק כשאנחנו מאבדים אותם או הם אוזלים מכף ידינו - אנחנו מבינים את גודל חלקם בחיינו. זה בדיוק מה שחשבנו ערב אחד בו גילינו את המקרר הבית שלנו ריק מביצים ושעת ארוחת הערב הגיעה. ומהי ארוחת ערב בלי איזו ביצה אחת לרפואה? על פניו, הביצים תמיד שם, בכל מתכון כמעט, אבל מרוב שהן נגישות וזמינות, הן הפכו למובנות מאליהן שכחנו עד כמה הן תופסות מקום מרכזי בארוחות הערב, אבל לא רק בהן. 

החיים במושב מספקים לנו ביצים טריות וזוהי למעשה מילת המפתח בבואנו לעסוק בביצים. כשטועמים ביצה טרייה, מבינים שמעכשיו והלאה יהיה קשה מאוד לחזור אחורה. 

אם כבר מובנים מאליהם, בבחירת המתכונים הפעם (סליחה עם קוראינו הטבעונים) השתדלנו לחרוג מעט (אבל רק במעט) מכל מתכוני השקשוקה, הפשטידות והעוגות, כמו כן ממתכוני סלטי ביצים למיניהם וללכת על אסופה קצת אחרת שמתחילה עם המתכון לביצה מושלמת, בו מגלים שזה עסק לא פשוט כלל. אחר כך נעבור אל גזרת הביצים העלומות, עולמות הפריטטה, חביתות הירק המשודרגות והאומלטים, פסטות החלמונים למיניהן וביצים מבושלות בדרכים שונות. בין לבין שתלנו כמה מדריכים חשובים - כמו איך מכינים חלמון כבוש שמשדרג כל מנה או איך מכינים ביצי שיש. לקינוחים - מה משותף לזביונה, פנקייק ריקוטה, סופלה שוקולד, פבלובה ופאסטל דה נאטה?  התשובה היא: בכולם יש הרבה מאוד ביצים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ