ממפרום ועד בולונז: 30 מתכונים עם בשר טחון

עראייס ומוסקה, סינייה ומנסף, צ'ילי קון קרנה וסלופי ג'ו, קציצות וממולאים, בולונז ובורקס, פאי רועים או לחמעג'ון, לזניה או פילי צ'יז סטייק, בקיצור 30 מנות שאפשר לעשות עם בשר טחון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המפרום הראשון שליצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון
רותם מימון

מתאילנד ועד מקסיקו, מפילדלפיה ועד יוון, מגיאורגיה ועד ספרד - במטבחים רבים ברחבי העולם הבשר הטחון עומד בבסיסן של לא מעט מנות קלאסיות אהובות וחשובות.

אמנם ברבות השנים, מרכולים ותאגידים שמזלזלים בלקוחותיהם הוציאו שם רע לבשר הטחון, אך עם הקצב הנכון והאיטליז הטוב - אפשר לגלות עולם ומלואו בתחום. לא מעט צרכנים נוטים לזלזל בנתחים זולים ולהעדיף רק חלקים כמו סינטה או שייטל, אבל שימוש נכון בחומר הגלם יכול לא רק למנוע בזבוז ולהאכיל יותר אנשים, אלא גם ליצור כמה מאכלים נפלאים.

אז מה עושים עם הבשר הטחון שיש לכם? ובכן, המסע שלנו יכלול את כל הקלאסיקות החשודות - עראייס ומוסקה, סינייה ופאד קפאו, צ'ילי קון קרנה וסלופי ג'ו, קציצות וממולאים, בולונז וקובה, פאי רועים או לחמעג'ון, לזניה או המבורגר ועוד ועוד. בקיצור, רוצו לקצב ובקשו בשר טחון איכותי עם דרגות שומן כאלה ואחרות, לפי טעמכם האישי ולפי המנה שתרצו (למשל בהמבורגר כדאי 30 אחוזים). בקצביות רבות אפשר גם לבחור את סוג הטחינה, מעדינה ועד גסה. כך או אחרת, הקפידו על טריות הבשר ואחסנו אותו כראוי, עד לשימוש בו. בשר טחון טרי ראוי לשימוש כ-24 שעות וקפוא עשוי להחזיק עד חצי שנה בהקפאה. הפשרה של לילה במקרר ולמחרת תוכלו כבר להכין ממנו מטעמים. מוכנים? אנחנו מתחילים לבשל.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ