פריקסה, פיש אנד צ'יפס או צ'ורוס מושלם: מתכונים מטוגנים הכי טעימים שיש

פריטו מיסטו או פאקורה הודית, פריקסה של אייל שני או אגרול סיני: אם כבר מטגנים משהו, שזה יהיה בשביל סיבה טובה ולו רק פעם בשנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא  יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכרצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

בימים כתיקונם, טיגון הוא פרסונה נון גראטה בביתנו. אין סיכוי לראות אצלנו שמן מתחמם לו, אולי שפריץ קטן לטובת חביתה. כולנו שמענו והכרנו מקרוב את נזקי הטיגון ובכלל - לטעמנו, אפייה עושה את זה פעמים רבות טוב יותר, אז למה לטגן? כלומר, ברור לנו למה לטגן - אין כמו בצק שיצא הרגע מהשמן והוא טרי ומשובח, אין כמו שניצל או קציצות שהרגע עזבו את המחבת, אבל עם כל הכבוד לטעם והאושר הרגעי - הקלוריות, הכולסטרול ושאר עניינים בריאותיים אינם שווים את זה.

מצד שני, אנחנו לא בימים כתיקונם וברוח חג החנוכה שמתקרב לו ובא (אבל רק בו), נתנו מעט דרור ושחרננו את החגורה. ואם לא נאכל סופגניות, אז לפחות נטגן משהו. כדאי להתחיל עם העצות הנצחיות לטיגוני לביבות של מיכל וקסמן והן רלוונטיות לא רק בחנוכה. משם כדאי להמשיך ללעטקס המסורתי של השף זמי שרייבר ואחר כך לצלול לשלל הטוגנים: פריטו מיסטו האיטלקי מול המטוגנים ההודיים, לעבור אל הירקות והאגרול, עוף מטוגן בסגנון אמריקאי או פיש אנד צ'יפס כמו בלונדון ולקנח בצ'ורוס נפלא כמו בספרד.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ