לביבות טבעוניות: 16 מתכונים לכבוד חנוכה ובכלל

בלי ביצים ובלי חלב, מי אמר שאי אפשר להכין לביבות טבעוניות טעימות? עם כרישה, בטטה, תפוחי אדמה או מנגולד - 16 מתכונים מעולים ללביבות טבעוניות שתרצו לאכול כל השנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות עם מטבל גבינה טבעוני של גני שני
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות עם מטבל גבינה טבעוני של גני שניצילום: גני שני
רותם מימון
רותם מימון

מדי שנה לקראת חנוכה אנחנו מקבלים פניות רבות מקוראים שמתלוננים על כך שאל כל המתכונים לחג, משתרבבים מוצרי חלב או ביצים - ולמה אין גרסה הטבעונית? האמת, הם צודקים.

אחרי שפרסמנו כאן את 30 הדרכים להכין לביבות מושחתות, הגיע הזמן להוכיח שוב שלביבות טבעוניות הן קלות ופשוטות להכנה ממה שחושבים, ובעיקר - לא צריך למצוא בעבורן תחליפי ביצה בכוח - רק צריך לעקוב אחר ההוראות והטיפים.

ומה במלאי מתכוני הלביבות שלנו? ובכן, הרבה מאוד בטטה ותפוחי אדמה כמובן, נוכחות מפתיעה גם בגזרת הכרישה, וכמובן איך אפשר בלי עדשים. יוצאות דופן הן הלביבות של משק ברזילי, כפי שמיד תראו - שדורשות חומרי גלם שהם אולי פחות שגורים בכל מזווה סטנדרטי, כמו למשל שמרי בירה, אבל אין סיבה שלא להכיר אותם.

בחלק מהמתכונים תידרשו לטגן את הלביבות ובחלק אחר לאפות אותן. שימו לב, לביבה מטוגנת דורשת יותר קמח, כדי שלא תתפרק בטיגון, ולכן התוצאה לרוב תהיה כבדה יותר (וממכרת). לעומת זאת, לביבה אפויה דורשת פחות קמח והיא לרוב קלילה יותר. כך או אחרת, עם לביבות שכאלה - מי צריך סופגניות?

עוד מתכונים מומלצים לחנוכה

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ