מרק בצל מושלם ב-13 דרכים שונות ומעולות

מהמתכון האגדי של ג'וליה צ'יילד ועד המרק המנצח של אייל שני, קבלו: 13 מתכונים למלך המרקים - מרק בצל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק בצל
צילום: zeleno / Getty Images / iStockphoto
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

יש לנו חיבה עמוקה לסקרים, אך מה רבה היתה ההפתעה (שלנו לפחות) כשערכנו משאל בקרב חברי קבוצת הפייסבוק - אוכלים את הראש, שם שמנו ליתר דיוק דו קרב בין שני מרקים אהובים (עלינו לפחות): בצל ופטריות. אם חשבתם שברוח התקופה קול העם יבחר במשהו מקומי, עם טרואר משלנו - טעיתם ובגדול. מרק בצל הכה את הפטריות שוק על ירך ורבים ציינו אותו כמלך המרקים.

טוב, מלך המרקים לפי תוצאות הסקר, זו אולי היסחפות קלה, אבל בימים המתקררים ובעידן השמיים הסגורים, אין כמו מרק בצל טוב כדי לשלוח אותך לרגע אחד קטן לרחובות פריז. כפי שמיד תראו, עם השנים נוספו למרק הבצל הצרפתי והקלאסי הרבה מאוד גרסאות שהלכו רחוק, עד כי בחלק תמצאו חומרי גלם שטהרנים צרפתיים היו הורגים בגללם. אך לא משנה מהו המתכון בו תבחרו, אפשר כבר כעת לגלות את סוד הקסם למרק בצל טוב: הזמן. מכינים מרק בצל? יופי, זה לא מרק שמכינים בחמש דקות. כלומר, אפשר, אבל חבל. קחו את הזמן ותנו לו לבצל היפה שלכם השחמה ארוכה, נינוחה ואטית על אש קטנה מאוד, כדי להוציא ממנו את מלוא הצבע והמתיקות. הרי ככה ראוי להתייחס אל מלך.

למתכוני מרקים מומלצים נוספים כאן

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות