ספינג', לנגוש או עוואמה: מתכונים לסופגניות ביתיות מכל העדות
אם אתם מקומץ האנשים שעוד מנסים להכין בבית סופגניות, הנה 30 מתכונים נבחרים וטיפים מנצחים כיצד לצלוח את אמנות הטיגון בשמן עמוק

האם נותרו עוד אנשים שמכינים בבית בעצמם, או שכולם עומדים יפה יפה בתור ורוכשים סופגניות מוכנות עם ריבת תות או עם הררי קרמים ותוספות? אם שואלים אותנו, התשובה היא ככל הנראה ניצחון מובהק לרוכשים. לא מעט אנשים טוענים שהכנת סופגנייה כהלכתה היא משימה לא פשוטה, מסובכת וארוכה שדורשת ידע והרבה סבלנות. הם צודקים. ועוד לא התחלנו לדבר על ריח הטיגון שנשאר בבית שבוע לפחות, אז בשביל ערב אחד בשנה להעמיד סיר טיגון? עדיף כבר לקנות.
ובכל זאת, התכנסנו כאן בשביל להחזיר את הכבוד לסופגנייה הביתית, זו שנוטים לזלזל בה, אך היא הטעימה מכולן. על מנת לקבל סופגניות אווריריות ורכות, צריך להקפיד על כמה עקרונות וכללים: מומלץ להתפיח את הבצק שלוש פעמים במקום חמים כשכל התפחה היא לחצי שעה לפחות. הוספת ברנדי לבצק גורמת לספיגת פחותה של שמן בבצק בזמן הטיגון. חשוב לבחור שמן צמחי בעל טמפרטורת עישון גבוהה, המומלץ לטיגון הוא קנולה או חמניות והטמפרטורה האידיאלית היא 170-180 מעלות. זמן הטיגון האופטימלי הוא בין 6-7 דקות, יותר מזה - הסופגנייה תתחיל לספוג שמן.
אם בכל זאת החלטתם להכין סופגניות בבית, קחו לכם כמה שעות טובות (בעיקר אם הלכתם על הקלאסיות) ונסו ליהנות מכל התהליך, מהכנת הבצק ועד הטיגון בשמן העמוק. ואם אתם בכלל שייכים לאסכולת הלביבות - הנה 30 הצעות מעולות.
רותם מימון
כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.
מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/