צהובים ומשגעים: מתכונים נפלאים לעוגת לימון

מעוגה בחושה קלאסית, דרך פאי או טארט קלאסי עם תוספת של מרנג יפהפה, עבור בעוגות גבינה וכלה במאפינס, מדלנים וכמה קינוחים: הניחו את התפוזים בצד, החלה עונת הלימונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט לימון
צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

קצת מתקרר ופתאום כולם נוהרים אחר מתכונים לעוגות התפוזים, ואנחנו שואלים - היי, למה לא עוגות לימון? השימוש בלימונים לעוגות וקינוחים זהה למדי לתפקיד התפוזים, אבל בניגוד לאחיהם הכתומים - לצהובים יש כמה ערכים מוספים שמאפשרים להם לקחת חלק ולהשתלב בכמה וכמה דרכים: החל מעוגה בחושה קלאסית בדמות גרירת לימון, דרך פאי או טארט לימון קלאסי עם תוספת של מרנג יפהפה, עבור בעוגות גבינה או מוס ופודינג, וכלה במאפינס, מדלנים ועוגיות לימון.

המשחקים עמו הם אינסופיים, שכן הלימון אוהב ללכת ראש בראש עם טעמים מנוגדים לו שמוציאים ממנו משהו אחר ומהשילוב נדמה שכל צד מרוויח וטעם חדש נולד לו בפה. בין אם בוחרים במיץ החמצמץ או בוחרים בגרירה המבושמת, העוגות הבאות (ולא יכולנו בלי הקינוחים גם כן), מביאות את הטוב מכל עולמות הלימון והתוצאה היא מתוקה-חמצמצה. כמו החיים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ