מה עושים עם שאריות האוכל משבת?

נשארו לכם קצת אורז, שניצלים, חלות או ירקות משלל ארוחות סוף השבוע? אל תיזרקו - אפשר להכין מהם מטעמים נפלאים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוטג'־פאי עם כרישה
קוטג'־פאי עם כרישה. הכרישה המאודה, שמחליפה את רוב תפוחי האדמה, תורמת למרקם מעניין ולהדגשת הטעמים צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

יש אנשים שלא מוכנים לאכול משהו שעבר לילה במקרר. מבחינתם אוכל טרי זה הכל. וכך, מדי יום ראשון מוצאים את דרכם אל הפח סירים שלמים שלא נאכלו משלל ארוחות סוף השבוע. לא חבל לזרוק? וכמו שסבתי נוהגת לומר - "יש ילדים שאין להם אפילו את הלוקסוס של לזרוק אוכל. אז אתה לא תאכל?", אמרה וצדקה.

הפעולה החשובה מכל בבישול שאריות היא ההצלה של מזון יקר מלהיזרק לפח. ואין משהו ששנוא עלינו יותר מאשר בזבוז מזון. בעידן השפע, הכי קל להשליך את האוכל מאתמול לפח ולהכין אחד חדש וטרי, אבל לא כואב הלב? 

מעבר לעניין המוסרי של לזרוק אוכל, ישנם תבשילים שדווקא הופכים לטעימים יותר דווקא אחרי בילוי של לילה במקרר. הדרך הפשוטה היא כמובן לחמם אותן ולאכול את השאריות מאתמול ככה, כמו שהן, אבל אפשר גם לראות כאן הזדמנות, לכן צריך להפשיל שרוולים ולתת דרור ליצירתיות. ליצור יש חדש מהיש הקיים ולהשתמש במנות המוכנות כבר כחומר גלם למנה הבאה. בישול מחודש משאריות מאפשר להגיד שלום לדיוק, להיות חופשיים ומשוחררים במטבח, אלתור זה שם המשחק. זה הזמן להיות יצירתיים, ועל כן להתענג פי כמה על התוצאה הסופית.

אם אתם איתנו בעניין ולא מוכנים להשליך לפח אורז שנשאר מארוחת סוף השבוע, כמו גם שניצל, חלות, עוף או בשר ואפילו עוגה בחושה שהתייבשה - הגעתם למקום הנכון. הנה כל ההצעות שלנו שכדאי לשמור, בכל מובן שהוא.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ