לא רק במרק: סלט עדשים ב-20 מתכונים

עדשים שחורות, חומות או ירוקות עם הרבה עשבי תיבול ושאר תוספות - עשויות להרכיב ארוחה שלמה בקערה אחת שיש בה הכל והפתעה בכל ביס. כך תכינו סלט עדשים ב-20 דרכים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט עדשים, בורגול ובטטה
סלט עדשים, בורגול ובטטה של מיה זוהרצילום: דרור לביא
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

גם אם אוכלים אותן בקיץ, חורף הוא עונת העדשים. אפילו אם לא סוער או גשום כפי שקיווינו שיקרה עד כה, הערבים הקרים לא מותירים הרבה מקום לאוכל שאינו כולל קטניות. אמנם מרק עדשים או שעועית ואפילו חומוס, הם דיירי קבע - אך לסלטי קטניות יש מקום טוב משלהם על שולחננו, והיופי בהם הוא שאין כמותם בארוחות בכל השנה. כשקר, אפשר להגיש אותן חמות (גם בסלט) וכשחם - להגיש אותן קרות - והכל טוב, טעים ופריך.

"לעדשים יש טעם של אדמה רדומה וחלבון באיזון מושלם לאדם", כתב אייל שני במדורו שפורסם בעבר בהארץ וכותרתו - כמה פשוט - עשרת הדיברות של העדשים השחורות. "3% סיבים תזונתיים, 0% שומן ו-107 קלוריות ל-100 גרם שמשאירים את רוב ההודים שעל פני כדור הארץ בחיים". לא נגענו. אך מעבר לערכן התזונתי, העדשים - בין אם חומות, ירוקות או שחורות - הן המצע עליו אפשר אחר כך להרכיב מנעד גדול מאוד של סלטים. כפי שמיד תראו, ברשימה הבאה בסיס המתכונים מתחיל ברוב המקרים באותה הנקודה - בישול העדשים עד לנקודת הרכות ומשם והלאה מתחילים לשחק - בעשבי התיבול, בתוספות - הכל הולך כמעט - בטטות, סלק, אספרגוס, תפוחים, צנוניות, עגבניות למיניהן, חמוציות, קטניות אחרות ואפילו תפוחי אדמה. 

אם כן, בחרו את העדשים האהובות עליכם, בשלו אותן והתחילו לשחק ולהרכיב את הסלט האהוב עליכם - קצת יותר חמוץ, מעט מתוק, עשבוני במידה כזאת או אחרת, עם וינגרט או עם טחינה. בקיצור, סלט עדשים לכל עת ולכל זמן. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ