מתכונים עם ספגטי לכל יום של השבוע

עם לימון או ברוקולי, כדורי בשר או בולונז, עדשים ואפילו חומוס, בחמש דקות עבודה או מושקעת, לילדים או בגרסה למבוגרים - כל הדרכים למנת ספגטי מושלמת

ספגטי ברוטב לימון
ספגטי ברוטב לימוןצילום: עמרי פולק
רותם מימון
רותם מימון

האמת היא שבסוף השבוע בישלנו בטעות ערימות של ספגטי, לביקור משפחתי בקפסולה שהשתבש ולא קרה לבסוף, אך בסופו מצאנו את עצמנו עם לא מעט "פסטה לבנה" במקרר, כך שכל מה שנותר לנו זה לשדך לה רוטב טוב מעל. החיפוש אחר הרוטב המתאים ועוד ביום הראשון של השבוע, הוא זמן טוב במיוחד להקדיש לחומר גלם כל כך פשוט, לכאורה, קצת תשומת לב. 

האטריות האיטלקיות הדקיקות מייצרות מנה כל כך בסיסית, לכאורה שוב, עד שברור למה כשרחוקים מהבית מפנטזים, בין היתר, על פיילה ענקית מלאה בספגטי עם רוטב עגבניות, או שמן זית ופלפל שחור גרוס מעל גבינה מלוחה מגוררת. כבר פעמיים ציינו את המילה לכאורה ולא בכדי. ההסבר: במחי רוטב אחר ומושקע קצת יותר, תהפוך לפתע ערימת הספגטי ממזון צהרונים לילדים, לדרגת אמנות. ממזון שמתקינים כדי להשביע רעב לקולינריה של ממש.

לכן, הקדשנו את המדור למתכונים שבכולם עוברת כחוט השני - אטריית הספגטי. בין המתכונים: ספגטי אליו אוליו הכי קל ופשוט שיש, ממש קלאסיקה איטלקית בשלושה מרכיבים ועשר דקות הכנה או קצ'יו א פפה ברבע שעה, עם כדורי בשר בטעם של בית  או עם שוקי עוף ומשם נעלה כיתה לספגטי ברוטב עגבניות חריף של אייל שני. משם נמשיך ונטפס עוד ועוד, עד לחמין ספגטי שאותו כדאי לשמור לשבת. בקיצור, הכל מסביב לספגטי.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ