הכינו את הווק: 22 דרכים להכין נודלס

הגעגוע למזרח מכריע אתכם? במקום להזמין עוד משלוח ממסעדה אסייתית, למה שלא תתארגנו על ווק, סויה ואטריות ותתחילו להקפיץ? הנה, 22 מתכונים לנודלס לשיכוך כאבי מחסור בנסיעות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שנגחאי נודלס דניאל שליט
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

מי שעוקב אחר המדור ודאי שם לב שבימים האחרונים, אולי בגלל פעמי הסגר המנשבים, יש בנו געגוע למקומות רחוקים. התחלנו עם איטליה ומתכוני הספגטי, עברנו לפריז על שלל ערמוניה וכעת אנחנו נוסעים למזרח. מעבר לגעגוע לטיול בחו"ל, נדמה לי שמאחורי כל זה מסתתרים בכלל כיסופים לחיים "נורמליים", שנראים כעת כמו לקוחים מעולם אחר, שלא ישוב עוד. 

אטריות מוקפצות הן אולי לא המסע המיוחל למזרח, אך טעמיהן הבועטים ואפשרויות המשחק הקולעות לכל חך כמעט, משתלבים יחד לארוחה אסקפיסטית ראויה ביותר בימים בהם אי אפשר לברוח לשום מקום. במרבית המקרים האטריות המוקפצות הללו עונות גם על הצורך בארוחה מהירה שמוכנה תוך פחות מחצי שעה, כולל שלב החיתוך הרב של הירקות, בישול האטריות והקפצתן במחבת או בווק. 

נכון שבמרחק שיטוט באפליקציה אפשר להזמין הביתה מנת נודלס משובחת מכל מסעדה אסייתית, אך לתחושתנו - הסיפוק הוא גדול יותר כשמדובר בהכנה ביתית. מה גם שלא כולנו (כולל כותב שורות אלה) נמצאים בקו חלוקה של דוכן אסייתי כלשהו, לכן על משלוח בכלל אין מה לדבר.

ובכן, רגע לפני שנקפוץ אל הרשימה, לטובת ערב שכולו הקפצות, אטריות וגעגועים לאוכל רחוב אסייתי, צריך להצטייד מבעוד מועד בכמה חומרי גלם חשובים, וקצת אמצעים טכניים שכוללים בין היתר: ווק כמובן, שמפזר את החום בצורה אחידה ונותן את המגע החרוך-מעושן האופייני כל כך, אך אם לא התארגנתם עליו - אפשר להמיר תמיד במחבת; סויה איכותית שתחליף את המלח במרבית המקרים; טריאקי - למי שצריך מעט מתיקות במנה שלו (בהמשך הרשימה מסתתר מתכון להכנת טריאקי ביתי), רוטב דגים שאין לטעות בו הוא זה שהרבה מאוד פעמים ייתן למנה את הטעם החמקמק והנפלא של אותן נודלס שזללתם בעמידה במזרח. תמיד טוב שיהיה בבית גם רטבי תמרינדי, צדפות ומירין, וכמובן: האטריות. הנודלס שלנו נעות על מנעד רחב - החל מחיטה וביצים ועד אורז ושעועית. לכל סוג זמן הכנה שונה והקפידו על בישול מהיר 3-5 דקות בלבד, על פי הוראות היצרן.

מעבר לעשרים מתכוני הנודלס בווק, צירפנו גם שני מרקי אטריות אסייתיים שמתפקדים אף הם כארוחה שלמה לכל דבר. זכרו, הפאד תאי הביתי שתכינו לעולם לא יהיה זהה לפאד תאי שאכלתם ברחובות בנגקוק, או אפילו בבית תאילנדי. וזה בסדר. שנים על הקפצה בווק עושות את שלהן. אבל לצרכים הביתיים ולארוחת ערב כיפית - מנות הנודלס הללו לגמרי יעשו את העבודה. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ