להסתגר איתם בבית: 20 קינוחים עם פירות יער לשבת של סגר

בעוגת גבינה, בעוגה בחושה, עם קראמבל או במוס, במאפין או בבלינצ'ס: זה הזמן להסתגר בבית עם פירות יער חמצמצים ולהתחיל להכין עמם קינוחים מתוקים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרם מסקרפונה קראמבל ופירות יער
קרם מסקרפונה קראמבל ופירות יערצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

לפעמים בשיטוט מקרי בסופר, נשתלים בתת מודע שלנו רמזים, כשבמערכה האחרונה, במקום שבין מקרר הקפואים לקופה - משתחררת ההבנה שבקינוח לשבת יככבו פירות יער. זה התחיל עם ערימה מפתה של אוכמניות טריות, המשיך אחר כך במקרר הירקות המיוחדים ושם חיכו, ארוזים יפה, בקופסאות פלסטיק קטנות (ויקרות מדי) תפזורות של פירות יער שכנראה עשו את דרכם ארצה במטוס, כי לא ראינו כמותם תוצרת הארץ. לבסוף, במקרר הקפואים חיכו ארוזים פטל אדום ושחור, דומדמניות וחמוציות שרק חיכו להיאסף. חיכו חיכו, אז אספנו. 

אילו היינו בעונת הקיץ, זאת היתה חגיגה. הסיפור היה שונה או יותר נכון מתרחב - כשאל החבורה המצוננת או הקפואה, היו מצטרפים חברים טריים, כמו תותי העץ, האוסנה וכמובן הפטל שמגיע מהצפון, כמו גם הדובדבנים. אבל בעיצומו של חורף וסגר, נסתפק במה שנותן לנו הסופר.

ומה נתקין מכל הפירות הללו? ובכן, כמה גישות לפנינו. הראשונה היא שידוך הפירות לעוגות - בטארט, בגבינה או בבחושות. לטעמי - אין כמו השילוב של עוגת גבינה ופירות יער אדומים וסגולים עסיסיים - משהו בחמיצות המעודנת הולך טוב עם מתיקות הגבינה. לחילופין גם בעוגות בחושות, לשם דווקא יתאימו במיוחד הפירות הקפואים והחמוצים יותר. 

הגישה השנייה - משדכת את פירות היער לקינוחים כמו קרמים מוקצפים, פודינג ומוסים על שלל צורותיהם, כשהסיפור פה מזכיר במעט את עוגת הגבינה, רק לוקח יותר לכיוון הקישוט ומתן בת טעם חמצמצה. והאסכולה השלישית אומרת - שדך אותם למי שמוכן לקבל וכך הגיעו לכאן הבלינצ'ס, הקראמבל והטפיוקה. אז נכון שבקיץ גרגירי היער הללו היו טריים ונהדרים, היינו מוסיפים אותם לגלידות ולקומפוט, אך גם בחורף ובסגר אפשר ליהנות מהם, בסך הכל צריך לקפוץ אל הסופר הקרוב ולתת לתת מודע לפעול. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות