מתכונים למצור: מנות מפתיעות עם חוביזה

מה אכלו פה פעם כשהיה מצור? הרבה חוביזה בשלל דרכים. ומה מבשלים בסגר הנוכחי? מקציצות ועד מאפים מרהיבים, מסלטים חמים ועד פסטה של אייל שני - מתכונים עם חוביזה לשעת חירום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חוביזה מהמתכונים של מתן שופן
סלט חוביזה מהמתכונים של מתן שופןצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

שיחת טלפון עם סבתא הבהירה מיד שגם בענייני מצור סטייל 2021, מדובר בסגר של מפונקים. "אתה יודע מה היה לנו פעם כשסגרו את ירושלים? רק חוביזה אכלנו", אמרה סבתא בטון שאין לטעות בו. "למי היה את כל המשלוחים האלה שלכם? מה, אנשים כבר לא מבשלים היום?", השתוממה סבתא איך אנשים בכל זאת שורדים. אחרי הכל מדובר במושבניקית לשעבר, שגם במגורים הנוכחיים בעיר מוצאת עולם ומלואו שרק מחכה שיקטפו אותו - במרחק של פחות מאלף מטר מביתה.

סבתא נזכרה בערגה כיצד היתה קוטפת את החלמית, הלא היא חוביזה, "זה הכי ישראלי שיש". החוביזה גדלה בדרכים ובשבילים, בערים ובהרים, ובעצם בכל מקום כרגע אפשר למצוא אותה בשיא תפארתה, רגע לפני שחרקי תחילת האביב ינקבו אותה, עלי החוביזה רכים כעת ונוחים במיוחד לבישול.

ומה אפשר לבשל עם חוביזה? מקציצות מתבקשות של השף דוחול ספדי ועד תבשיל בשר עם חומוס, מסלטים חמים ועד קיש ומאפים. אולי אין מה להשוות בין הסגר הנוכחי למצור הגדול על ירושלים, ואולי תתקשו למצוא שיחי חוביזה, ברדיוס של אלף מטרים מהבית שלכם (אנחנו בספק), אך לפני שאתם עוברים בזעם אל הכתבה הבאה, זכרו שאם אין חוביזה - תרד או מנגולד יכולים להחליף אותה בקלות.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ