החורף חוזר: עוגה לשבת קרירה וגשומה ב-20 מתכונים

עם תפוזים או אגסים, בננות, תותים או תפוחים: שימו מים לתה - אלו העוגות שאתם הולכים לאפות בסוף השבוע הקריר המתקרב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ברטון דובדבנים
ברטון דובדבניםצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

אגסים, תפוזים, תפוחים, תותים ובננות: התכוננו לראות יותר ויותר קינוחים, עוגות ועוגיות שמשלבים אותם בתקופה הקרובה. זה לא אומר שמקומן של עוגות השוקולד או הגבינה ייפגע, חלילה, זה רק אומר שהמנעד מתרחב. והשבוע, סוף סוף מדברים על שבת קרירה ואפילו מעט גשומה, וגם ככה אנחנו סגורים בבית, אז לא נאפה משהו?

אם כן, החלטנו לשחק עם הבחירות שלנו ולהציע קצת מכל דבר, כשחוט השני שעובר באמצע הוא הזיקה החורפית בדרך כלל. בהתאם אספנו שלל עוגות הפוכות שמדגישות את פירות החורף, כמו טארט טאטן בננות או אגסים, טארט של לימונים או תפוזים, עוגת גבינה כמו של פעם עם תות שדה באמצע, לצד עוגת שמרים טבעונית עם תפוחים ומייפל. מולן שימוש אחר לגמרי בתפוח הזהב בעוגת סולת או בעוגה בחושה קלאסית ומהירה. דובדבנים הם אמנם פרי קיץ אולטימטיבי, אבל השימוש בפרי משומר יצר עוגה חורפית של ממש. לטובת חובבי השוקולד, לא הפקרנו אתכם לידי אתרים אחרים ומצאנו גם לכם פתרונות, עם בננות למשל. בקיצור, הפעם רק עוגות חורפיות, חלקן קלאסיות ואחרות בגרסאות עדכניות. לסיום שמרנו גם כמה קינוחים שמתאימים לעונה והם כוללים לא מעט קראמבל ופירות העונה.

כמדי שבוע, גם הפעם נזמין אתכם להצטרף אלינו אל קבוצת האוכל של המדור ולהציג את עוגת השבת שלכם, בפוסט: "עוגה לשבת", שמתפרסם בכל יום שישי בשעה 08:00 בבוקר. אהבתם מתכון מסוים? אל תהססו להוסיף אותו אל רשימת הקריאה שלכם ולחזור אלינו בכל רגע ולקבל תזכורות אל המייל. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ