לא רק לילדים: 12 דרכים להכין דייסה מחממת ומעולה

עם אורז או שיבולת שועל, עם סולת או עם מוק, שופעת פירות ותוספות או נזירית וסגפנית, כל המתכונים שיוכיחו שאין כמו דייסה חמימה ביום קר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דייסת שיבולת שועל עם 
גוג'י ברי
 , אוכמניות ועוד גולדן בר
דייסת שיבולת שועלצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

סבתא צדקה. בדייסה יש את כל מה שאנחנו צריכים, לאו דווקא ביום קר: חלבונים, פחמימות מורכבות, פחמימות פשוטות, נוזלים, ויטמינים ומינרלים. זה מצוין אחרי אימון כושר, זה מעולה לפתיחת היום ומחמם את הגוף (והנפש) בערב קריר כשאין כוח להעמיד סיר מרק ולשקוד על צירים שונים ומשונים. כבר כמעט אפשר לשכוח שבסופו של דבר מדובר במזון מהיר, שמתקינים בכמה דקות (כולל ביקור קצר במיקרו לעצלנים) או בבישול מהיר בסיר.

בימי הסגר הקרירים הללו, אין כמו לתקוע כף בקערית חמה, מזינה ומשביעה למשך שעות, במתיקות מעודנת או בכלל לא, שופעת פירות ותוספות או נזירית וסגפנית. כך או אחרת, דייסה עשויה להיות פתרון טוב כשאין כוח לבשל ואין הרבה מצרכים בבית. לאחרונה, בזכות תכניות בישול טלוויזיוניות שכבשו את הפריים טיים, חזרו הדייסות לחיינו בסערה וכולם מנסים לעשות דייסת אורז בחלב ולהפוך אותה לקינוח. זה לא המקרה הפעם. עוד נקדיש לכל תבשילי האורז בחלב מקום, אך כעת נתרכז בדייסות.

למשל, דייסה של שיבולת שועל עם פירות יבשים בחלב אורז חם למשל יכולה להטעין כל אדם בשפע של אנרגיה, ואילו דייסת מוק יכולה בקלות להכין אדם לשנת לילה טובה. עם סולת או עם אורז, עם שיבולת שועל או תירס,עם תוספות או בלעדיהן - הנה 12 דייסות לארוחת בוקר או ערב, למי שיש זמן או לממהרים.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: 

תגובות