22 דרכים להכין סלמון בתנור

דגי סלמון אוהבים את התנור והוא בתמורה מוציא מהם טעמים עדינים. במנה שמתקתקים בחמש דקות, או בהכנה של חצי שעה, עם שמן זית או במרינדה מושקעת: סלמון בתנור במתכונים למתחילים ולמתקדמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלמון מושרה במייפל מיסו
סלמון מושרה במייפל מיסו צילום: Maudib / Getty Images/iStockphoto
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

עטופים בפיצוחים או רק בנייר אפייה, טובלים בשמן זית, יוגורט וטחינה או במרינדה אסייתית, מוגשים נקיים או על מצע עגבניות, סלק ופירה - דגי סלמון אוהבים את התנור, והוא מחזיר להם בתמורה בישול עדין, שמוציא מהם את המיטב. זוהי גם הדרך הנוחה והבטוחה ביותר להכין סלמון, לכל אלה שקופצים למים בפעם הראשונה.

סלמון בתנור מתאים למנעד הבשלנים - למתחילים ולמתקדמים, למי שמתקרבים לנקודת הקצה בה אין להם יותר כוח לבשל וכן גם לדיירי המטבח שאוהבים אתגרים מתמידים, ברשימה הבאה נלך מהקל אל המורכב יותר, ממנה שכל מה שצריך זה כמה רכיבים פשוטים מסביב לנתח סלמון יפה ועד למנות שדורשות קצת יותר השקעה במשרה וברוטב. כך או אחרת, לא משנה באיזו מנה תבחרו - זמן ההכנה והעבודה נטו, במרבית המקרים, אינו עולה על חצי שעה. בדיוק מה שאנחנו מסוגלים כעת להשקיע בעבור ארוחה. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: