20 מאכלים שטעים להכניס לפיתה

אין דבר כמעט שפיתה אינה יכולה לחבק: משניצל ועד קציצות, מסלט אבוקדו כמו שסבתא היתה מכינה ועד עראייס, מכרובית בטחינה ועד הפיתה של אייל שני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות סלק ומנגולד טבעוני בפיתה
קציצות סלק ומנגולד טבעוני בפיתהצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

האם רואים בקצה האופק את היציאה מהסגר? ייתכן מאוד, אך מה שכבר כעת ברור הוא שבמסגרת המלון/מסעדה/בית הארחה/פונדק שהבית שלנו הפך להיות בתקופת הסגר, הדבר האחרון שבא לנו לעשות זה לבלות עוד קצת זמן במטבח, בשטיפת כלים ובהגשה של מנות רבות. כך מצאנו עצמנו מציעים לילדים את הפחמימה הלאומית (אל תשפטו אותנו, עוד נתחשבן על כך בסוף הסגר) בתור צלחת, כשלתוכה אפשר בעצם להכניס הכל, כי אם לאייל שני מותר להוסיף אליה בולונז (גאון!), והרשתות החברתיות נסערו מכנאפה בפיתה - גם לנו יש כמה הצעות להציע.

אך בואו נדבר קודם כל על הפיתה. הרבה יותר מלחם שטוח שעשוי קמח ומים, פיתה היא עולם ומלואו. ואם כבר הזכרנו קודם צלחת, אייל שני אמר כבר בעבר שמדובר בכיס האולטימטיבי והרי אין מה שכיס אינו יכול לחבק. פשוט מאוד, אין הרבה דברים שפיתה אינה יכולה להכיל, מהפשוט ביותר ועד המורכב - מחביתה ואפילו בוריק (המצאה נפלאה: בצק פריך + בצק רך = גן עדן) ועד תבשיל שנשאר מאתמול. 

לכן, הקדשנו לכיס המאפה הריחני הזה את אסופת המתכונים של יום שלישי, שמסמן עבורנו גם זמן פריקת העול של השבוע. אם כן, מתחילים מהבסיס כי ברור לכם שאי אפשר להזכיר פיתות מבלי לנפק את המתכון לפיתות של אייל שני עם מילוי צמחוני נפלא של תפוח אדמה ותרד, שהפך לאחד מסמלי המזנונים של השף.

ממשיכים עם כל מה שטעים, מתחבר, מתנגד ומשלים את הפיתה, מקציצות ושניצל דג, סביח קצת אחר, סלט אבוקדו או ממרח סלמון, עראייס דגים או קבב ופיתת אנטרקוט טורקית שלא אכלתם כמותה. בקיצור, הכל מהכל כי כמו בפיתה, הכל אקלקטי וטעים. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: