20 מתכוני סלטים קלילים לתחילת האביב

עם תרד, עדשים, ירקות שורש, לימונים, קטניות והרבה מאוד שמן זית, כמה הצעות לסלטים שמתאים לאכול בדיוק עכשיו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חורף של שפית תמר כהן-צדק.
סלט חורף של שפית תמר כהן-צדק.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

הקיץ אולי מנצח בגזרת הפירות, אך בתחום העשבים והירקות - אין ספק שסוף החורף ותחילת האביב, הם הזמן הטוב ביותר. אמנם מזג האוויר בחוץ סוף סוף מתחיל להיות נעים (למעט הקור בלילות), וזה הזמן בדיוק להתחיל לאמץ מנות קלילות יותר לארוחה שמורכבת משילוב של ירקות העונה, עשבי תיבול ירוקים שפריכים במיוחד כעת וכן הרבה מאוד קטניות, במלים אחרות - סלטים.

בבחירת המתכונים של היום ליקטנו רק את אלה שמכילים את התוצרת העונתית הנוכחית, על קו התפר בין החורף לקיץ, כך שעדיין יש פה פירות הדר, הרבה מאוד תרד, חסות ממינים שונים הן המלכות הבלתי מעורערות של הסלטים או אנדיב - הירק הכי לא מוערך, וכמובן - כרוב (ירוק וסגול) שתמיד טוב להוסיף אותו לכל סלט, בטטות ותפוחי אדמה (כי אי אפשר בלעדיהם), סלק, גזר וכמובן שומר.

על כל אלה מוסיפים עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ושמיר ושלל קטניות, גבינות ושאר תוספות ומי יכול בכלל לחשוב על מילה אחת רעה על האוכל בעונה הזאת. הכותרת הבטיחה סלטים קלילים, ואם הולכים לפי הבטחה זו נראה שאנחנו עומדים בה, אך אל תתבלבלו בין קלילים לקלים להכנה. בחלקם דרושה קצת עבודה שכוללת השרייה, בישול או צלייה בתנור, אך התוצאה שווה את ההתעסקות. אגב, אחרי שמיישמים את חלקם מגלים שגם כשיתחמם עוד קצת אפשר יהיה להכין אותם, אז הרווחתם גם סלטים לכל עונת המעבר.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות