מתכונים לברוסקטה: ארוחה על פרוסת לחם שאוכלים בידיים

במקום להוציא סכומי עתק על משלוחים יקרים, למה שלא תכינו ארוחת קרוסטיני או ברוסקטות? עם גבינות, ממרחים, נקניקים או דגים, אין גבול לאפשרויות המשחק של כל מה שטעים לאכול על פת לחם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ברוסקטות
ברוסקטות. אפשרויות משחק אינסופיותצילום: Magone / iStockphoto via Getty I
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

יכול להיות שזה מסימני הגיל, יכול להיות שזה קילומטרז' הזוגיות המצטבר, או שאולי אלו המגורים בכפר נטול המשלוחים ואולי זה רק מצב הרוח פוסט סגר, אבל כבר לפני כמה שנים החלטנו שערבים מסוג ולנטיינ'ס או סילבסטר נחגגים ומצוינים, אם בכלל, רק בין קירות הבית. במלים אחרות, אם אתם רוצים להרוג אותנו, קחו אותנו העירה באחד מהתאריכים הללו. על כן, מזל שאין הערב לאן לצאת ובשביל לציין את האהבה, אנחנו לא צריכים יום מיוחד, רק להשכיב את הילדים לישון בשעה סבירה ולהתארגן על משהו טוב לאכול ולשתות, זה מספיק.

ומה יותר נעים מלציין את יום האהבה בארוחה קלה שמורכבת מברוסקטות וקרוסטינים, שהם גם קלים ומהירים להכנה בדרך כלל (בהנחה שרוכשים את רוב חומרי הגלם), אך גם אם הולכים על תוצרת בית, מדובר במנות קלות למדי, לא מכבידות על הבטן ומשאירות מקום לחיתוך ירקות או פלטת גבינות בצד. 

אמנם אם הולכים לפי ההגדרות האיטלקיות הטהרניות, נראה שקרוסטיני וברוסקטות התערבבו אצלנו מעט, וכל לחם קלוי עם ממרח או גבינה עליו יכולים להיקרא בשמות הללו - בואו נעשה סדר בהגדרות. בקרוסטיני אנחנו מדברים על פרוסות קטנות ודקות של לחם או בגט קלוי, המוברשות בדרך כלל בשמן זית ועליהן מוסיפים שלל תוספות, ממרחים, תבשילים, גבינות ונקניקים. בברוסקטה אנחנו מדברים על פרוסת לחם קלויה גדולה יותר אותה מושחים בהרבה שום ורק אז מטפטפים שמן זית. כך זה במקור, אולם כאמור, לנו מותר הכל ואחרי שההגדרות התערבבו ואף אחד לא מת מזה, הגיע הזמן להתקין משהו לאכול. 

היתרון הגדול בהכנת קרוסטיני וברוסקטות, לפי הגדרתנו, הוא יכולת המשחק האינסופית. להקטין או להגדיל, להוריד או להחליף ממרח באחד אחר, להחליף את סוג הגבינה או הבשר ואפילו הדג, ללכת על שילובי טעמים של מתוק, מלוח וחריף או רק על אחד מהם. בקיצור, אחרי יום האהבה - זו מנת אירוח מושלמת. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות