עוגה לשבת קפואה: 20 הצעות שקשה לסרב להן

שמרים, בחושות או גבינה, עם נוטלה, קינמון ותפוחים: שימו מים לקפה, יש לנו 20 עוגות וקינוחים לשבת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן.
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

האמת היא שמבין כל ימי מדור "מה מבשלים היום?", יום רביעי השמור בדרך כלל לעוגות ולקינוחים, הוא האהוב ביותר ולא בכדי. כולם אוהבים מתוקים ובתקופה האחרונה נראה שהחיבה הזאת מתיישבת היטב עם ימי הבידוד וסופת אלפיס שמתקרבת. בימים האחרונים, כך מראים לנו נתוני החיפושים באתר - כולם מחפשים מתכוני עוגות. לצד עוגות שכל מה שצריך עבורן זה קערה, שלושה-ארבעה מרכיבים, כמה ערבובים ולתנור - נראה שיותר ויותר אנשים מוכנים לאתגר את עצמם עם עוגות מורכבות יחסית, שדורשות לא מעט עבודה.

לפיכך, הרוח שהנחתה אותנו היום בבחירת המתכונים היא גם וגם וקצת מכל דבר, במלים אחרות: עוגות של כמה ערבובים ולתנור, לצד כאלו שצריך עבורן להשקיע הן בבחירת חומרי הגלם והן במשך ההכנה. כך התקבצו כאן עוגות גבינה (למשל עם תותים או כמו בבית מלון במתכון של קרן אגם), לצד עוגות שוקולד (כמו העוגה החמה של מיקה שרון), שמרים (גם בלחם קופים משגע, גם בשבלולי גבינה ותפוחים וגם בעוגת ריקוטה ואגסים), עוגות ראווה כמו עוגת התבלינים המושקעת של רז רהב ממסעדת OCD או טארט קרמל מלוח של גיל גוטקין. השארנו מקום, כמובן, לעוגות המבוקשות ביותר: הבחושות. עם מייפל, פיסטוק או לימון, תמרים ווניל, שמתאימות וקולעות לכל חך כמעט ומתאימות מעין כמוהן למזג האוויר הקר ולקפה המתבקש.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות