זהירות ממכר, מה עושים עם פרג?

לא רק באוזני המן ולא רק בפורים: בסלטים או בקציצות, בנודלס, בפנקייק וכמובן בשפע של עוגות - יותר מ-30 דרכים להוסיף קצת פרג לאוכל שלכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד, פרג ושזיפים
רותם מימון
רותם מימון

בין יתר הדברים שהעולם מתחלק אליהם, אפשר להגיד שבכל הנוגע לפרג יש כמה קבוצות של אנשים: אלו שאוהבים פרג, אלה ששונאים אותו עד תיעוב מוחלט וחלחלה ובין לבין קבוצת נמנעים שעושה בו שימוש רק לקראת פורים.

לא קשה לנחש לאיזו קבוצה אנחנו משתייכים, ובגאווה רבה נצהיר: אנחנו אוהבים פרג. אוהבים מאוד. רק למה בקושי פוגשים בו ביתר ימות השנה? האם שכחתם טעמו של פרסבורגר פרג קלאסי? סביר להניח ששימוש בפרג לא טרי הוא זה האחראי על יצירת תיעוב וסלידה כה עמוקים לו וחבל. אם מוצאים עוגה עם פרג טחון טרי, אין לה הרבה מתחרים - עם כל הכבוד לשוקולד.

במרבית המקרים, נוטים לשלב פרג בעיקר בקינוחים ובעוגות וכמובן ששומרים לו חסד נעורים בכל הנוגע לאוזני המן, אבל בשלנים מנוסים יודעים שאין כמו הפרג להסמיך רטבים והוא שידוך נהדר לדג הסלמון או ציפוי מפתיע לשניצל. אך שימו לב לקסמים שאייל שני עושה עם פרג - הן בפרנץ' טוסט ובעיקר בעוגת שמרים מלוחה עם ראגו.

לכבוד חג פורים שיתפרץ עלינו השבוע, הנה תזכורת קלה למה לא כדאי לשמור את הפרג רק לאוזני המן ומדוע כדאי לארח אותו במטבח קצת יותר מפעם בשנה. כך או אחרת, נמליץ לכם לצרוך אותו במידתיות מה, כי כבר נשמעו סיפורים על אנשים שלא עברו בדיקות מסוימות בגלל יותר מדי עוגות פרג. אז הנה, הכל מלבד אוזני המן:

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ