עוגת פקאן ב-20 מתכונים מרהיבים

בתוך פאי אמריקאי נוטף מייפל או בעוגה בחושה עם שוקולד וקראמבל - אין כמו מזג האוויר הקריר לחגוג עם שלל עוגות פקאן לסוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי פקאן
פאי פקאןצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

מה שלא עשו הימים הגשומים שלפניה, באה הסופה הגדולה של השבוע שעבר והותירה את עצי הפקאן של השכן שלנו במושב, עירומים. אז התגלו בינות הענפים מאות פקאנים שמחכים לעוד רוח אחת שתבוא ותנתק אותם מהעץ ותשלח אותם מטה. הילדים שרק חיפשו הזדמנות טובה לצאת לחצר החלו לאסוף פקאנים בהמוניהם וכשחזרו הביתה - שאלו: אז מה עושים עם האגוזים הללו?

השאלה התמימה הנ"ל הזכירה לנו כמה אנחנו אוהבים פקאנים. לא פעם, השיטה הפשוטה והמהירה ביותר שלנו לשימוש בהם היא לפצח ולהשרות עם הרבה מאוד מים ומלח, לשטוף ושוב להשקיע אותם בתערובת מלוחה ולקלות בתנור, אבל כחובבי קינוחים - העוגות האהובות עלינו ביותר הן פאי פקאן ומייפל - נמוכות נמוכות אבל מתוקות עד כאב, כאלו שמביאות רוחות וטעמים לא מכאן. כמו לקבל מנה של חורף אלפיני לקינוח. מעבר לפאי הכל יכול, אין כמו הוספת פקאנים לעוגות בחושות ועוגיות, לרולדות וחיתוכיות שהן למעשה פאי בגרסה מוקטנת לכדי ביס. בקינוחים אחרים הפקאנים יכולים לבוא כשחקני משנה שנותן טעם אגוזי או מרקם פריך למנה מתוקה ורכה. לפעמים גם להיות קישוט זה בסדר.

למזלכם נחסכה מכם הנסיעה אל המושב, כי פקאנים אפשר למצוא בשוק או במרכולים כל הזמן - אבל חורף הגון לא. זה הזמן לקלות קצת פקאנים ולהתחיל לפזר בנדיבות על העוגות והעוגיות שלכם. נראה שבסוף השבוע הזה, עם עוגת פקאן טובה, אפשר לדמיין פה קצת חורף אירופאי.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ