מה עושים עם אפונה? 30 מתכונים מומלצים

טרייה, יבשה או קפואה מהשקית, בתבשילים, במרקים או בסלטים: זהו הזמן הטוב ביותר ליהנות מאפונה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות עוף, אפונה וסלרי
צילום: אפיק גבאי
רותם מימון

בכל חורף חוות הקטניות למיניהן עדנה היסטרית, אבל איכשהו נדמה שליד העדשים, החומוס או השעועית, האפונה אינה מקבלת את הבמה הראויה לה וחבל. אם תחלפו בשוק תמצאו ערימות של תרמילים ירוקים בהם מסתתרת אפונה טרייה מתקתקה ונהדרת, אך בינינו בלבד - לעתים - גם אפונה קפואה מהשקית תעשה את העבודה. בלי תכתבי אופנה וכדומה, האפונה תמיד שם וזה היופי שבה. היא עשויה להיות כוכבת ראשית, או רק שחקנית משנה שנותנת טעם ירוק עדין לתבשיל ובאמת - אין גבול למספר המנות שאפשר להכין עמה. רק תקראו לבד מה קורה בגזרת המרקים ותבינו.

בין אם בחרתם ביבשה, קפואה משקית או טרייה, בתרמילים או בתפזורת - האפונה היא הרבה מעבר לתוספת שמבשלים בכמה דקות ומגישים כי חייבים משהו ירוק ליד השניצל. מהאפונה היבשה למשל נכין את הגרסה היוונית לחומוס - פאווה וכמובן מרקים. מהטרייה או הקפואה אין גבול למה שאפשר להכין: תבשילים, פשטידות וסלטים.

חלק מהמתכונים שמיד תראו פשוטים ויומיומיים ואחרים חגיגיים ומושקעים, כך שווה לתייק אותם במועדפים ולשלוף בסופי השבוע או בחג פסח שכבר מריחים אותו מעבר לאופק. בקיצור, תנו צ'אנס לאפונה, היא נהדרת. במיוחד עכשיו.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ