מתכונים מעולים לממולאים שמכינים ביום ראשון ואוכלים כל השבוע

מפלפל ממולא בחמש דרכים, דרך הגרסה של אהרוני למלפפונים ממולאים, עבור בגרסאות עם עגבניות, סלק, בצל, מנגולד, כרוב ואפילו קולרבי - זה הזמן לסיר ממולאים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל מתן שופן
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אם יש רק דבר אחד שכדאי לקחת מאסופת מתכוני היום הוא שממולאים הם לא עניין מסובך, מאיים או נורא כל כך כפי שהם נתפסים ויכולים בקלות להפוך לעניין שבשגרה ולא להישמר רק לארוחות סוף השבוע. רוצים לומר, בשלו היום סיר גדול ואכלו ממנו בהנאה בימים הקרובים, כי לטעמנו ממולאים טעימים אפילו יותר אחרי שהם יושבים איזה לילה או שניים במקרר.

מעבר לכך, קשה למצוא חומר גלם שאי אפשר למלא, עם קצת רצון טוב, יכולת וטכניקה שנלמדת תוך כדי תנועה. אם זה ירק, פרי או עלה, מבצל וקישואים, דרך חצילים, עגבניות וכמובן פלפלים ועד עלי גפן וכמובן שדג, עוף, בשר ובצק כמובן. היום נתמקד בירקות ובעלים הממולאים.

התחילו את הסיבוב עם המדריך להכנת ממולאים של הדיי עפאים והמשיכו עם יתר המתכונים: מלפפונים ממולאים של השף ישראל אהרוני, שחזרו לאחרונה לכותרות; פלפל ממולא בחמש דרכים של חיים כהן ואלי לנדאו; עגבנייה ממולאת בשני סגנונות; עוגת כרוב בר ועלי כרוב ממולאים בשלל דרכים ומקורות; סלק ממולא גריסים שהוא מנה טבעונית ויפהפייה; קישואים ממולאים במילויים שונים, מצמחונים ועד מילוי בשר, כפי שמציע אייל שני; קולרבי ממולא (שיחד עמו מסתתרים עוד שני מתכונים ממולאים נפלאים) ועוד ועוד, ככל שתוכלו למלא.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: