מופלטה, מרציפן וספינג': מתכונים למימונה ביתית
מי צריך הזמנה למימונה כשאפשר להכין מופלטה, עוגיות יו יו, מרציפן, ספינג' ושבקייה בבית? הנה כל המתכונים לחגיגת מימונה ביתית, לא חשוב מאיזו עדה אתם

המימונה במרוקו היתה זכר לראש השנה העברי, שנחגג בעברו בפסח והוא מסמל התחלות חדשות ומתוקות. המימונה היא גם הזמן בו שוברים את צום הקמח, חוזרים להשתמש בו ולהכין בצקים לאחר הפרידה הממושכת מהם במשך כל הפסח. בפועל, מלבד המופלטה והשבקייה שאינן כשרות לפסח, את רוב הממתקים, העוגות והעוגיות במימונה מכינים במהלך החג, ולכן הם מבוססים על קוקוס, מרנגים ובעיקר מרציפנים.
אפשר היה לחשוב שאחרי כל החורף בבית ושלל הארוחות בפסח נפצח בדיאטה, אבל לא הפעם, חברים. לכבוד המימונה, וסתם כדי לאתגר את עצמכם - נכין מופלטות, ז'אבן, מרציפנים, מסאפן, יויו, שבקייה, עוגיות קוקוס מיוחדות ושפע של ריבות. וכשאפשר לארח ולהתארח, אולי הפעם יהיה סיום מתוק באמת לחג הזה.
רותם מימון
כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.
מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/