26 מתכוני עוגות וקינוחים עם שיבולת שועל

עשירה בערכים תזונתיים ומשביעה, מגוונת, זולה וקלה לשימוש: המתכונים שיוכיחו למה שיבולת השועל היא הפחמימה האולטימטיבית

עוגיות גרנולה־אננס
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

שיבולת שועל היא למעשה זרעיו הטובים של דגן בר שנפוץ באזורים רבים ברחבי הארץ, ונראה בסוף החורף ובעיקר באביב בשולי הדרכים, בפאתי הפרדסים והשדות המעובדים. מקליפת השיבולת מפיקים את הסובין, אותו מוצאים בדרך כלל בלחמים או בשלל מתכונים מועשרים בסיבים תזונתיים. את תוך הגרעין משאירים בשלמותו או גורסים לפתיתים, אותם לרוב אנחנו מוצאים בשלל גדלים ארוזים בשקיות במרכולים שלנו.

מיוחסים לשיבולת שועל שפע של ערכים תזונתיים וסגולות בריאותיות, ובהם מדדי חלבון גבוהים, אספקת אנרגיה, חיזוק המערכת החיסונית, סיוע למניעת סוכרת מסוג 2, והשפעה חיובית על לחץ הדם ועל הכולסטרול. תחושת השובע לאורך זמן אחרי אכילתה היא רק הבונוס. אבל עדיין, למרות שפע סגולות אלה, במרבית הבתים היא משמשת בעיקר לדייסה או במקרה הטוב לגרנולה קנויה. לא שזה רע, זה פשוט לא הכל. מעבר לעובדה שאחרי שמכינים גרנולה ביתית, קשה להבין למה לא עשינו את זה קודם, קל לאפות עמה עוגיות ועוגות, כמו למשל הקראק פאי הנודע וכך גם במקרה של קינוחים אחרים כמו קראמבל מהיר ולא מעט חטיפים ביתיים. אז הנה כמעט כל מה שמתוק ואפשר לעשות עם שיבולת שועל במטבח.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ