חומוס ביתי: 18 מתכונים נבחרים

אחרי שהתאמנו במהלך סגרי הקורונה על הכנת חומוס ביתי, יום העצמאות הוא זמן טוב להראות לעולם מה למדתם. חומוס ביתי, למתחילים או למתקדמים, עם מסבחה, פיתות ותטבילה, או בלי. בקיצור, כל הדרכים לפתוח חומוסייה בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חומוס משוושה
איך אתם אוהבים את החומוס שלכם?צילום: רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אין ספק שתקופת הקורונה תיזכר בגנות לא מעט עניינים, אבל אי אפשר שלא להזכיר את העובדה שהיא הוציאה מהאנשים גם כמה דברים נפלאים. אחרי שהפסקנו לפחד ממחמצות, עברנו להתנסות במנות שמעולם לא הכנו בבית. כך פרחו להם הבורקס, הפיתות, הראמן ומעל לכל - החומוס. היש תענוג גדול מזה? לכולם היה זמן להעמיד סירים, להתפיח במשך שעות ולהשרות קטניות. אם אומרים שברגעי משבר אנשים חוזרים אל הבסיס שלהם, כך כנראה הכנת לחם ופיתות לא קרתה בחלל ריק, וכשסגרו לנו דבר אלמנטרי כמו חומוסיות, עברנו להכין חומוס בעצמנו. בהתחלה חשבנו שמדובר בעניין זמני, אך לבסוף גילינו שכולם פשוט מתגעגעים אל קערת החומוס שלהם. אז כבר לא היתה ברירה - כי אם אין אני לי וכיוצא בזה.

אם בימי השגרה לאף אחד אין זמן לברור גרגירים, לשטוף ולהשרות ואז שוב לסנן ושוב להשרות ולהשקות, באה הקורונה ולימדה אותנו שהשד לא כזה נורא. הכנת החומוס התגלתה כאתגר קל יחסית ששווה את ההשקעה הלא מאוד גדולה. בקיצור, אחרי שמבינים את העקרון (ובעיקר אחרי שנולדו כל מני קיצורי דרך שמקצרים את משך ההשריה), כבר אין הרבה סיבות לאכול חומוס בחוץ. 

לכבוד החזרה לשגרה של עבודה מסביב לשעון וגם לכבוד יום העצמאות שמעבר לפינה (והרי חומוס הולך נפלא גם עם המנגל, ואם כבר אל תשכחו להכין פיתות) - זה הזמן לפתוח חומוסייה בבית ולהראות לכולם כמה יפה השתפרתם בקורונה. מיד תגלו מנעד רחב של מתכונים שמתאימים לשלל סוגי הבשלנים - החל מאלו שזוהי התנסותם הראשונה בהכנת חומוס וכלה במתקדמים. מאלו שמעדיפים את חומוס שלהם בלי חומוס ורוצים רק את המרקם המחיתי ועד כאלה שמצריכים גרגירים מיוחדים. בקיצור, כמו בחיים - חומוס להמונים. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ