מהשיפודים ועד הקינוחים: מתכונים לעל האש מושלם

עונת המנגלים בפתח, אז איך מכינים קבב? מהו הנתח הכי טוב לסטייק? מה הסוד להמבורגר של אייל שני? איזה סלט להגיש ליד? איך מכינים פיצוחים? ומהם הקינוחים הכי טעימים שמכינים ברגע על המנגל?

הכנת שווארמה בבית
הכנת שווארמה בבית. זה לא כזה מסובךצילום: סטיילינג: עדי אוזן פרבר, צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

יום העצמאות הוא האות והסימן לפתיחתה הרשמית של עונת המנגלים. אם יש מישהו שלא מרים איזה מנגל קטן במרפסת (טוב, אפשר גם במחבת) ועליו כמה שיפודים, שירים את ידו. בין אם אוהבים את זה ובין אם לא, מנגל כבר הפך לאחד מסמלי היום הזה והימים המתחממים אחריו, גם אם אין איזו חורשה או כר דשא לשבת בהם.

אז אם החלטתם לערוך מנגל כדאי כבר להשקיע בחומרי הגלם. ברוב המקרים, מנגל הוא בילוי ארוך ומפרך, לכן הצטיידו בנתחים מעולים, מטופלים ומיושנים כראוי. כעת עולות השאלות: עם פיתות וסלטים, או בלי? מה להעמיס על המנגל? איך מכינים קבב? מהו הסוד לעראייס המושלם? מהו הנתח שכדאי לגוון איתו את המנגל? להכין גם פלאפל? אילו מתוקים כדאי לשים על האש? ומה אפשר לחדש בתחום הפיצוחים? הנה כל התשובות ועוד יותר.

למתכונים נוספים ליום העצמאות

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ