מה עושים עם שרימפס?

בסלט או במרק, כסשימי או בלינגוויני, על האש או על הפלנצ'ה ועם ים שום וחמאה - כל המתכונים שמוכיחים כי שרימפס (גם אם קפוא) הם מעדן אמיתי שאין לזלזל בו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שרימפס מוקפצים עם שום
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

ובכן, סביר להניח שהמדור הנ"ל לא יימצא חן בקרב חלק מקוראינו. זכותם. מעבר לסוגיית הכשרות, השרימפ או השרימפס (ובעברית בכלל חסילונים) הם חומר גלם שנוי במחלוקת, לפחות עבור חלק מהאנשים, כשתכופות נפגשים בהם קפואים וחיוורים, במתי מעט מהמרכולים שכבר כן מעיזים ויוצאים מעט מן התלם.

בעבור אותם בשלנים הם נראים כמו שילוב מאיים בין שבלולים לסרטנים מן הים, שכלל לא יודעים איך בכלל להתחיל לבשל אותם, שלא לדבר על לנקות. עם זאת, שנת הקורונה סיפקה לנו נתון מעניין - בוודאי כשמדובר בישראל: צריכתו הביתית בזמן הסגרים בכל רחבי העולם, כולל במדינתנו ההולכת וחוזרת בתשובה, צמחה (בדיוק כשצריכתו המסעדנית היתה בשפל) ומחיריו היו סבירים מתמיד.

זה אולי הזמן לציין כי השרימפס המיובא ארצה ארוז כמובן בהקפאה, מגיע בהמוניו במרבית מהמקרים מהמזרח הרחוק. ועל אף הדימוי, שרימפס הוא מחומרי הגלם שנשמרים באופן הטוב ביותר בהקפאה וכך הם זמינים במשך כל השנה, במחירים פחות או יותר שפויים.

מעבר להם, כדאי לתת את הדעת גם על מיני השרימפס הטריים והמקומיים, כמו הגמברי, זן אהוב ונחשב מאוד באירופה או לחלופין, שרימפס הקריסטל שזכה פה למעמד של פאר. מעבר לכך, מבחינת תו איכות - אין ספק ששרימפס טרי, טעים ואיכותי יותר בכמה רמות מכל זן קפוא שמגיע ארצה. עם זאת, המחיר הוא שחקן חשוב - כהמקומי לבסוף הוא גם מעט יותר יקר.

עבור כל מי שרוצים לעשות טבילת אש ראשונה עם פרי הים וגם עבור מי שמחפשים מתכונים חדשים והשראה - קיבצנו הפעם מתכונים עם שרימפס: מהמדריך המקוצר לעבודה עמו על פי אייל שני, שכולל הוראות פירוק, ניקוי והכנה; דרך דים סאם במילוי שרימפס או לחלופין, שרימפס מוקפצים עם שום, צ'ילי ואנשובי; סלט שרימפס תאילנדי או שרימפס וצזיקי; מרק טום יאם קלאסי שטעים לאכול כל השנה (ולא רק בסוף החורף) או שרימפס על המנגל (ונאה לנפנף למשל, ביום העצמאות); סלט רענן של פומלה, שרימפס ואבוקדו, כסשימי עם וינגרט טרגון או בלינגוויני עם עגבניות, ועוד.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ